Biscuiti spritati/ Classic spritz cookies

Print pagePDF pageEmail page

Scroll down for English version or select your language from the right!IMG_0360

Sunt cei mai fragezi biscuiti pe care i-am mancat vreodata. Reteta o am chiar de pe ambalajul presei de biscuiti pe care mi-am procurat-o de curand. Sunt foarte incantata de ea si mai ales de reteta, care trebuie respectata intocmai! altfel aluatul va fi ori prea tare ori prea moale si nu veti putea sa-i spritati!

Ingrediente: aprox 80 de biscuiti (unitate de masura o cana gradata de 250 ml)

3 1/2 cani faina (380 gr)

1 lingurita praf de copt

1 1/2 cana unt (340 gr) – la temperatura camerei

1 cana zahar pudra (200 gr)

1 ou

2 linguri lapte (30 ml)

1 lingurita esenta de vanilie naturala

1/2 lingurita esenta de migdale

un praf de sare

1 lingurita coaja de lamaie/portocala

IMG_0352

Mod de preparare:

Untul moale se freaca bine cu zaharul pudra pana se incorporeaza. Se adauga oul, aromele si praful de sare si se omogenizeaza, dupa care se alterneaza laptele cu faina si praful de copt (faina se amesteca cu praful de copt). optional putem sa adaugam coaja de la o lamaie sau portocala.

Aluatul format se baga in presa de biscuiti sau aparatul de spritat si se formeaza biscuiti care se spriteaza direct in tava de teflon la o distanta de 1 cm unul fata de altul. (daca ii faceti cu presa se apasa pe piston de 2 ori) Daca ii faceti spritati recomand sa nu-i faceti mai lungi de 5 cm pentru ca se vor rupe!

Se coc in cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 12 minute. In functie de cat de rumeniti ii vreti, ii mai puteti lasa 2-3 minute.

Eu am uns cu gem cativa si i-am lipit dar se pot servi si fara gem! Oricum i-ati manca, se topesc in gura la propriu. Vi-i recomand cu incredere. Si daca 80 – 100 de biscuiti vi se par multi…o sa vedeti ca va inselati ;-), dispar foarte repede  de pe farfurie 🙂

Classic spritz cookies
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Serves: 50
Ingredients
  • 3½ cups all purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1½ cups (3 sticks) butter, softened
  • 1 cup granulated sugar
  • 1 egg
  • 2 tablespoons milk
  • 1 tsp pure vanilla extract
  • ½ tsp imitation almond extract
Instructions
  1. Preheat oven to 350 F.
  2. In a medium bowl, combine flour and baking powder.
  3. In a large bowl, beat butter and sugar with electric mixer untill light and fluffy. Add egg, milk and extracts. Add flour mixture; mix well.
  4. Fill cookie press with dough and fit with desire disks; press cookies onto ungreased cookie sheet.
  5. bake 10 -12 minutes or until edges are light golden brown. Cool 2 minutes on cookie sheet; remove to cooling grid and cool completely.
  6. Makes 7 -8 dozen cookies.

IMG_0359


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Biscuiti spritati/ Classic spritz cookies

  1. April 25, 2013 at 7:01 am

    Ce mult imi plac. Si eu vreau sa imi achizitionez o presa din aia pentru biscuiti. O zi frumoasa!

  2. marius
    May 3, 2013 at 6:10 pm

    super!

Leave a Reply to Rocsy Ciobanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.