Prajitura cu gem si coca rasa

Print pagePDF pageEmail page

IMG_6740

  Ingrediente:

un pachet de margarina (250gr)

3 oua

150 gr zahar

faina cat cuprinde (cca 400gr)

1 praf de copt

1 praf sare

1 plic zahar vanilat

coaja de la o lamaie

nuci maruntite (optional)

400gr de gem caise (piersici)

Mod de preparare:

Scoatem margarina din frigider  sa fie la temperatura camerei.

Cand s-a inmuiat, o punem intr-un castron impreuna cu zaharul si galbenusurile. (separam oualele si albusurile le vom bate spuma mai incolo) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si caoaja rasa de lamaie. Amestecam pana cand s-a incorporat bine faina iar coca nu mai este lipicioasa,  ci potrivit de tare. Ea trebuie sa se crape cand apasam pe ea!

IMG_6711IMG_6712

Impartim aluatul in doua si o jumatate o bagam la frigider pana cand pregatim gemul cu albusurile.

Tapetam o tava cu foaie de copt (32/22cm) si punem aluatul in tava cu mana apasand cu degetele pana cand il uniformizati. Aluatul este foarte fraged si nu poate fi intins cu facaletul.

Batem albusurile spuma (daca nu va place bezeaua de albusuri prea mult puteti pune un singur albus batut spuma sau chiar deloc, puneti doar gemul si nuca) si le amestecam cu gemul pe care apoi il turnam in tava peste aluat si peste care presaram nuca macinata mai mare.

Deasupra radem restul de coca pe razatoarea mare si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. (coca trebuie sa fi stat in frigider cca 30 de minute)

IMG_6714IMG_6719IMG_6720IMG_6722IMG_6723

Se taie rece! altfel se va farama foarte tare, este foarte frageda si parfumata si o veti indragi cu siguranta!

IMG_6749

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Prajitura cu gem si coca rasa

  1. December 31, 2012 at 3:14 pm

    La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

Leave a Reply to Haplea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.