Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Print pagePDF pageEmail page

IMG_1038

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

Ingrediente: pentru 10 ardei

1 kg carne tocata de pui

2 conserve ciuperci

1 legatura marar verde

1 morcov

1 ceapa

3 linguri orez

sare dupa gust

piper

cimbru

1 rosie

o conserva suc de rosii (400 gr)

100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)

IMG_1041

Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

Tocam mararul si il amestecam cu carnea, ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si cimbru cat luati intre degete, aprox. 1/2 lingurita. (sau cat va place voua, dar nu prea mult!)

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne. Dupa ce i-am umplut tapetam carnea de deasupra cu putina faina si le punem un capac, ori felii de rosie, felii de dovlecel sau chiar capacul ardeiului taiat si curatat de seminte.

Ii asezam intr-o cratita incapatoare, ii acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac  si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura)  adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei  sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura – doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos).

La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

Ii servim cu smantana sau iaurt.

Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim 🙂

Pofta buna!

IMG_1052


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

  1. May 23, 2013 at 5:26 pm

    Imi plac mult in combinatia asta de pui cu ciuperci!

    1. Gabriela
      Gabriela
      May 24, 2013 at 1:52 pm

      Si mie mi-au placut foarte mult Rocsy! pupici!

  2. May 24, 2013 at 9:25 am

    Sa tot fie cativa ani de cand am mancat ardei umpluti… Mi-ai facut o pofta 🙂 desi la noi se fac un pic altfel.

    1. Gabriela
      Gabriela
      May 24, 2013 at 1:51 pm

      Draga Laura si noua ne plac foarte mult ardeii umpluti, de data asta i-am facut si eu “un pic altfel” de obicei ii fac cu carne de porc sau mix de porc cu vita. Am vrut sa incerc si varianta cu pui si au fost chiar deliciosi!

Leave a Reply to Laura @ Transylvanian Kitchen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.