Placinta cu spanac

Print pagePDF pageEmail page

IMG_0680

 

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti.

Aveti nevoie de:

– un pachet foi de placinta

– 1 kg spanac congelat

– o ceapa medie

– pasta de tomate

– o legatura marar verde

– sare/piper

– zeama de lamaie dupa gust

– o ceasca de ulei pentru uns foile

– susan sau mac pentru decor

 

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura.

Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac.

Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.  Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca).

Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.  Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti). Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca.

Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns.

Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.  Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi.  Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac.

Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere!

Se  coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

IMG_0681

 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Placinta cu spanac

  1. Patricia
    February 23, 2013 at 5:23 am

    Gabi ce fel de foi de placinta ai folosit? Cum se numesc aici?

    1. Gabriela
      Gabriela
      February 24, 2013 at 6:44 pm

      Patricia, am folosit foi Phillo (le gasesti la frigidere cu fructe congelate si aluaturi de tarte, si se numesc Phillo pastry).
      Pup dulce!

  2. June 20, 2013 at 5:31 am

    Ce frumos arata!! Am venit repede cand am auzit ca e cu spanac, chiar e delicioasa!

    1. Gabriela
      Gabriela
      June 20, 2013 at 5:51 pm

      Ma gandeam eu ca o sa-ti placa :-), si eu sunt fan! Pup

Leave a Reply to Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.