Scroll down for English version!
Daca vreti sa stiti care este desertul meu preferat dupa Creme Brulee, care are aceeasi textura dar gust diferit…ati ghicit! Este Panna Cotta.
Acest desert faimos italian este o minunatie curata! Va spun ca l-am ocoloit de atatea ori pentru ca nu am crezut ca este ceva extraordinar. Dar ESTE!
Sosul de fructe de padure in combinatie cu crema de smantana care se topeste in gura, este ceva de nedescris.
Va rog, dar chiar va rog, sa ii dati atentie si sa o pregatiti pentru copii vostrii, la petreceri si chiar fara nici o ocazie pentru ca este foarte usor de preparat.
Ingrediente: (aprox. 9 cupe mici de inghetata)
1 cana lapte dulce (250ml)
1 plic gelatina granulata (2 lingurite si jumatate sau 7 grame)
2 cani smanatana lichida (500 ml)
1 cana smanatana acra (250ml)
o jumatate de cana de zahar (100gr)
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru sosul de fructe de padure:
2 cani de fructe de padure (fructe congelate sau proaspete)
3 linguri zahar
zeama de la o lamaie mica (2 linguri suc de lamaie)
Instructiuni:
- Puneti laptele dulce intr-o craticiora si presarati gelatina deasupra. Lasati sa se hidrateze gelatina timp de 3-5 minute apoi puneti craticioara pe foc mic amestecand pana cand gelatina s-a dizolvat. Nu fierbeti!
- Adaugati 2 cani de frisca lichida peste laptele din craticioara plus o jumate de cana de zahar si esenta de vanilie. Puneti inapoi pe foc si amestecati pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu fierbeti! Trageti craticioara de pe foc si lasati sa se racoreasca pana cand lichidul ajunge la temperatura camerei.
- In alt bol cu cioc (ca un ibric) puneti smantana acra si amestecati-o cu un tel ca sa se omogenizeze. Peste smantana din bol adaugati in fir subtire amestecul caldut de lapte din craticioara. O data ce mixtura este omogena, lasati-o sa se odihneasca 5 minute pentru ca face spuma deasupra. Impartiti crema in 6 pahare de vin sau 9 cupe de inghetata. Refrigerati 4-6 ore pana se incheaga.
Cum preparati sosul de fructe de padure:
- Intr-o craticiora combinati fructele de padure cu sucul de lamaie si cu zaharul si dati intr-un clocot. Pastrati cateva fructe proaspete ca sa le adaugati in sos la final ca sa aiba textura frumoasa.
- Sosul se lasa la racit si se pune deasupra cremei in fiecare pahar.
- Ornam cu menta proaspata sau cu cateva fructe proaspete.
- Pofta buna! Este ceva de vis!
- 1 cup whole milk
- 2½ tsp unflavored gelatin
- 2 cups heavy whipping cream
- ½ cup sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1 cup sour cream
- Ingredients for berry sauce:
- 2 cups berries (mixed berries)
- 3 tbsp sugar
- juice from 1 small leon (aprox 2 tbsp)
- Place 1 cup of milk in a medium sauce pan and sprinkle the top with 1 packet of gelatin (2½ tsp). Let stand 5 min until gelatin is hydrated. Place pan over low heat and stir until gelatin dissolves and mixture is steaming, about 4-5 min (do not boil).
- Add 2 cups ow whipping cream, ½ cup sugar, 1 tsp vanilla extract. Continue stirring until sugar is dissolved Do not boil.
- Remove from heat and let cool until is at room temperature.
- Place sour cream in medium bowl with a pouring lip. Whisk until is homogenised and add warm cream mixing constantly. Once the mixture is completely smooth, divide it into 6 wine glasses or 9 ice cream cups. Refrigerate until fully set, 4-6 hours.
- Berry sauce:
- In small sauce pan combine the berries with the lemon juice and sugar. Bring to a boil and then add the remaining fresh berries to give more texture. Cool down the syrup and spoon it over the top of chilled panna cottas.
- Enjoy this amazing desert!