Scroll down for English version or select your language from the right!Daca poftiti la ceva dulce, usor de facut si foarte parfumat, aceste tarte sunt cel mai potrivit desert. Ca sa nu va mai spun ca pot fi foarte de efect la o masa festiva!
Ingrediente pentru 12-15 tarte
Mini tarte congelate (sau reteta de aici)
Crema:
Budinca de mango la plic (sau reteta de crema de vanilie de aici)
500 ml lapte (sau suc de mango)
50 gr unt
200 ml frisca
4 linguri zahar
Mod de preparare:
Se coc tartele in cuptorul incins la 375º F (fie cele congelate, fie cele facute de voi dupa reteta mea :-). Se coc pana se rumenesc frumos apoi se lasa la racit pana preparam crema.
Crema de mango:
Ori facem crema de vanilie dupa reteta mea (in care folosim suc de mango in loc de lapte, ori facem reteta de budinca de mango la plic). Nu stiu ce se gaseste prin Romania, in Canada se gaseste budinca de mango la sectiunea International la Food Basics sau Freshco.
Cand crema este fiarta, adaugam untul si amestecam pana la incorporare. Lasam crema sa se raceasca la frigider acoperind-o cu o folie de plastic direct pe suprafate acesteaia sa nu faca crusta. Cand s-a racit batem frisca tare si o amestecam cu crema ca sa fie mai aerata.
Posam crema in tarte si apoi ornam cu mango feliat subtire cum se vede in poza. Mai mult mi-a luat ornatul decat facut tartelor 🙂
Voi puteti sa le ornati cum doriti, mie asa mi s-a nazarit.
Pofta buna, sa le mancati cu placere!
La noi s-au papat cat ai clipi!
Hello Gabriela … are you the pastry chef for URBAN PLATES in Southern California? … 😘
Hi Courtland, no I am not 🙂