Mango Cake/Tort de Mango

Print pagePDF pageEmail page

Scroll down for English version!Acest tort l-am facut cu ocazia Sfantului Mihail si Gavril si am avut o inspiratie nemaipomenita. Este atat de parfumat ca nu te poti opri numai la o felie. Imaginati-va ca mancati un tort diplomat cu aroma de mango sau un mousse super cremos. Intr-un cuvant este bestial. Il recomand cu draga inima la orice ocazie, este un desert usor, spumos, kids friendly  🙂 si nu contine o tona de zahar! O sa il pregatesc si pentru petrecerea de Craciun, pentru ca merita!

Ingrediente forma 24 cm

Blat:

Blat de la Betty Croeker (jumatate de cutie) sau orice blat umed va place

Mousse de mango:

500 ml frisca (35%) grasime

1 lingurita esenta vanilie

2 linguri zahar

pulpa de mango la cutie  200 gr (sau piure de mango indulcit)

12 gr gelatina

Jeleu de mango

600 gr piure de mango indulcit (restul de cutie)

15 gr gelatina

Pentru ornat:

500 ml frisca

2 linguri zahar

nuca de cocos prajita

Mod de preparare:

Blatul l-am facut in doi timpi si 3 miscari. Pentru ca eu folosesc pentru blat Betty Croker amestec de torturi si prajituri , am sa va dau un link de unde puteti lua reteta de blat. Se poate face si blat de pandispan usor insiropat, din maxim 5 oua! Linkul pentru blatul umed aici,

Acest blat este de fapt un chec super parfumat cu lamaie. Daca folositi reteta de blat data, taiati blatul in doua si folositi numai jumatate.

Mousse de mango si Jeleul de mango:

Se pune gelatina la hidratat in putina apa calduta, cat sa o acopere cu un deget. Se va hidratata in maximum 5 minute. Punem gelatina in doua recipiente, unul pentru mousse, unul pentru jeleu. Cand va fi hidratata, o dizolvati pe bain marie.

Batem frisca cu 2 linguri de zahar pana devine tare si spumoasa. Adaugam 200 ml de piure de mango si mixam pana la incorporare.  Adaugam si gelatina pe care in prealabil am incalzit-o 20 de secunde la microunde. Voi puteti sa o dizolvati pe bain marie daca nu va plac undele de microunde.

Asezam blatul intr-o forma cu inel detasabil (sau pe un platou foarte plat si puneti de jur imprejur un inel de inox special pentru torturi cu mousse, stiti voi de care  😉 ). Turnam mousse-ul de mango peste blat si nivelam frumos cu o spatula. Din loc in loc puneti cate o lingura de piure de mango (atentie sa se fi adaugat gelatina si in acesta). Deasupra tortului punem piureul de mango ramas (adica 600gr). Bagam tortul la frigider pentru aproximativ 5 ore, sa se intareasca bine.

Pentru ornat am ales nuca de cosos prajita si frisca batuta. Am batut frisca tare apoi am spritat pe marginea tortului niste floricele si apoi am aplicat feliile de cocos prajite.

Atentie cand scoateti tortul din forma, inserati un cutit ascutit pe marginea inelului detasabil  si apoi desfaceti inelul , altfel se va crapa frumusete de tort  😉

O minunatie spumoasa, mi-a parfumat tot frigiderul! Va rog sa il incercati cu incredere , nu o sa regretati nici o imbucatura!!!!

La multi ani Mihail si Gavril!

5.0 from 3 reviews
Mango Cake/Tort de Mango
 
I did this cake for my name day for Saint Michael and Gabriel, so I had such a great inspiration. Imagine that you will eat a super moist, fluffy, creamy cake, something like a creamy ice cream with tropical flavour! It is an amazing cake, kids friendly , it doesn't have a tone of sugar and is Heaven in your mouth! Believe me! You have to try this! 😉
Author:
Recipe type: desert
Cuisine: romanian/canadian
Ingredients
  • For the cake:
  • Betty Croker cake mix (just half of it)
  • Mango mousse:
  • 1 can mango puree (800 gr)
  • 500 ml whipping cream (35% fat)
  • 2 spoons of sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • 12 gr gelatin
  • Mango Jelly
  • 600 gr mango puree
  • 12 gr gelatin
  • For decorating
  • 500 ml whipping cream
  • toasted coconut
Instructions
  1. For the cake, use the instructions on the cake mix. Basically you just have to add 3 eggs, 250 ml water and 125 ml oil, then bake for 40 minutes or so.
  2. For the mousse:
  3. Hydrate the gelatin a a bit of lukewarm water, just enough to cover it. It will hydrate in maximum 5 minutes, then dissolve it in microwave for about 20 seconds, just before adding it to the mousse.
  4. Whip the cream with sugar until soft peaks form. Add mango puree and incorporate, then add gelatin .and mix. Put the cake into a pan with removable ring then pour the mousse over the cake and level it with a spatula. Add few tbsp full of mango puree (that you previously mixed with gelatin) in the mousse and stir a bit with a knife for a wow effect when you will cut the cake!
  5. Pour on top of the mousse the rest of the puree and refrigerate for about 5 hours.
  6. When ready to decorate, whip the cream and decorate it on the sides, then add some toasted coconut flakes on top. It will be a hit, I'm telling you, and because it is so delicious, I'm going to prepare it for this year Christmas party too!
  7. You have to try it! You won't blame me 😉
  8. Enjoy!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “Mango Cake/Tort de Mango

  1. November 15, 2017 at 8:11 pm

    Arata de vis, iar alegerea de fruct, de senzatie! Bravo , Gabitule!

    1. Gabriela
      November 15, 2017 at 8:59 pm

      Mulțumesc frumos Laurica! 😗

  2. November 15, 2017 at 9:08 pm

    E tortul perfect!
    Ce deliciu poate sa fie cu mango.
    Nu cred sa gasesc mango pentru asta,dar tare l-as pregati pentru ziua mamei.

  3. November 15, 2017 at 9:14 pm

    Poate gasesti la Kaufland la cutie. Eu habar nu am ce se mai gaseste prin magazine. Daca nu, inlocuieste cu piersici 😋. Pupacesc!

  4. November 16, 2017 at 2:45 pm

    Such a pretty and tasty torte!

  5. November 16, 2017 at 5:32 pm

    Ce bine arata! Delicios!

  6. Laurence
    February 18, 2018 at 4:14 pm

    Super elegant! Cum ati facut bezelele alea de deasupra?

    1. Gabriela
      February 18, 2018 at 6:33 pm

      Nu sunt bezele, sunt facute cu pochul cu duza rotunda.

  7. Anca
    May 18, 2019 at 5:52 am

    Buna ziua! Ce diametru are tortul?

    1. Gabriela
      May 18, 2019 at 2:52 pm

      Tortul are diametrul de 24 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.