Ingrediente: (pentru o oala de 4 litri)
4 dovlecei
2 morcovi
o ceapa
un pastarnac
2 tije telina
0 lamaie
1 ardei mare rosu
o lingura orez
marar
sare
1 lingura vegeta
optional bors
100 ml smantana
1 galbenus de ou
ulei
Mod de preparare:
- Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in cca 3 l de apa. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.
- Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand sunt gata.
- Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie. Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.
- Punem o lingura de vegetea si apoi gustam, daca ne place mai sarata mai adugam un pic de sare. Intotdeauna punem intai vegeta apoi sarea, altfel riscam sa o facem prea sarata.
- La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam ciorbita si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).
- Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.
- Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum 🙂
Este de-li-cio-sa si usoara!
Pofta buna!