Ciorba de dovlecei

Print pagePDF pageEmail page

2

Ingrediente: (pentru o oala de 4 litri)

4 dovlecei

2 morcovi

o ceapa

un pastarnac

2 tije telina

0 lamaie

1 ardei mare rosu

o lingura orez

marar

sare

1 lingura vegeta

optional bors

100 ml smantana

1 galbenus de ou

ulei

Mod de preparare:

  • Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in cca 3 l de apa. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.
  • Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand sunt gata.
  • Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie. Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.
  • Punem o lingura de vegetea si apoi gustam, daca ne place mai sarata mai adugam un pic de sare. Intotdeauna punem intai vegeta apoi sarea, altfel riscam sa o facem prea sarata.
  • La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam ciorbita si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).
  • Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.
  • Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum 🙂

Este de-li-cio-sa si usoara!

Pofta buna!

31

 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *