Cum se face orezul perfect?

Print pagePDF pageEmail page

O sa scriu acest articol deoarece am fost de multe ori intrebata ce ii fac eu orezului de iese asa de frumos.

Asa ca am sa scriu cateva mici detalii despre cum se face orezul perfect.

Asadar pentru o cina la care vom servi orez cu o friptura sa zicem vom avea nevoie de:

1 cana de orez cu bobul lung, gen basmati (cana se ia ca unitate de masura)

2 cani cu apa (se foloseste aceeasi cana)

O lingurita vegeta (sau doar sare dupa gust)

3-4 linguri ulei

Optional (mazare sau mix de legume congelat)

Mod de preparare:

Eu fac orezul intr-o craticiora de inox cu fundul dublu ca sa nu se lipeasca.

Punem orezul in cratita si adagam apa. Punem pe foc si lasam sa se infierbante bine. Cand a dat primul clocot, adugam sarea (vegeta eventual) ,mazarea (cam o cana) si uleiul. Lasam sa fiarba acum la foc foarte mic pentru cca 5 minute (orezul trebuie sa se umfle putin. Stingem focul, si acoperim craticioara cu un capac, dar lasam craticiora pe ochiul pe care am fiert. Lasam acoperit pana cand orezul se umfla de tot si nu se mesteca deloc.

Se va umfla foarte frumos si veti vedea ca se ridica ca niste aschii in sus.

Se serveste cu o friptura si cu salata.

Pofta buna!

Este reteta clasica de orez simplu!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *