Placinta dobrogeana

Print pagePDF pageEmail page

IMG_0121

Cand imi este pofta de ceva sarat cel mai bine fac o placinta cu branza, mai ales daca am la indemana foile si branza atunci fac cea mai delicioasa placinta cunoscuta la noi “Placinta dobrogeana”. Este un aperitiv satios si delicios si este binevenit la orice masa! De obicei se face cu branza telemea sau chiar combinata cu branza de vaci (daca nu o vreti prea sarata) si se coace intr-o tava rotunda, eu nu am avut tava rotunda dar se poate coace  in orice alta tava!

Ingrediente: pentru o tava mare de aragaz 50 cm/ 40 cm

1 pachet foi de placita Phyllo pastry

500 gr telemea sau 250 gr telemea 250 gr branza de vaci nesarata

500 ml smantana

6 oua

150 ml ulei

IMG_0125

Mod de preparare:

  • In primul rand dezgetam foile de placinta la temperatura camerei sau le lasam peste noapte in frigider.
  • Radem branza telemea si o amestecam cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smanatana.
  • Punem uleiul intr-o cana si ne pregatim o pensula de silico sa ungem foile.
  • Rulourile se fac din doua foi pe care le vom unge cu ulei apoi punem umplutura intr-o margine si rulam.  Doar prima foaie o ungem cu ulei, pe ce-a de-a doua vom pune umplutura.
  • Tava in care coacem o ungem si pe ea cu ulei si asezam rulourile unul langa altul. Mie mi-au incaput 6 rulouri.
  • Intr-un castronel batem celelalte 3 oua si le amestecam cu smantana ramasa. Compozitia rezultata o turnam peste rulouri si o intindem bine.
  • Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem placinta pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Este foarte buna cand este calda, se serveste langa un pahar cu lapte batut sau chiar cu un pahar de vin.

Este delicioasa!

Pofta buna!

IMG_0131


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.