O pufosenie de prajitura care o sa va placa cu siguranta!
2 oua intregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Ingrediente crema:
1 kg de mere (aprox. 6 mere)
zahar dupa gust
scortisoara
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedant alternand cu laptele.
Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.
Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Pofta buna!
Nemaipomenit de frageda, aromata si buna!
Sursa: Laura Sava
Delicioasa! Una din prajiturile simple dar bune foc, si care e mereu la moda 😉 te pup
Da Paula! este senzationala, pufosenie curata si aromata mama mama!
Am facut si eu recent dar am avut ‘probleme’ cu aluatul (nu era nici moale, nici tare, nici nu se putea turna, nici intinde). Data viitoare urmez reteta ta. Arata foarte bine prajitura ta!
Liana sa sii ca eu am facut-o pentru prima data si mi-a iesit neasteptat de bine, sa te uiti la ceas cand o bagi in cuptor!
Ce pofta mi-ai facut!!!
Prajiturica din asta as manca zilnic si tot nu m-as satura. Este o bunatate!
Si eu la fel! este o bunatate!