Daca va plac ciupercile si vreti sa manacati ceva de post , foarte gustos si hranitor va recomand o tacanita traditionala de ciuperci. Va las reteta mea aici si sa imi spuneti daca v-a placut 🙂
Ingrediente:
1 kg ciuperci champinions
1 ceapa mare alba
1 ardei gras rosu
ulei pentru sotat (cca 1/2 cana)
1 lingurita vegeta (optional)
1 pahar de vin alb sau rose
1 lingura pasta de tomate sau bulion
piper si sare dupa gust
marar verde pentru asezonat
Mod de preparare:
- Pregatim ciupercile. Eu nu le spal, le sterg cu un prosop de hartie si le feliez cu cutitul, taindu-le mai groase, cca 3-4 mm. Puteti sa le taiati si in 4, daca ciupercile nu sunt foarte mari.
- Taiem si ardeiul felii si ceapa marunt.
-  Sotam intai ceapa si ardeiul cu un praf de sare in uleiul incins cateva minute. Adaugam si ciupercile in 2-3 transe. Ele vor scadea treptat. Le acoperim cu un capac si dam focul mic ca sa se inabuseasca. Adaugam piper macinat dupa gust, eventual putina vegeta daca nu va deranjeaza.
- Cand au scazut bine, nu mai au apa, putem adauga bulionul si vinul alb. Mai lasam sa fiarba cateva minute (5 minute maxim)
- Taiem marar verde si punem deasupra. Le va da un gust minunat. Puteti inlocui mararul cu patrunjel daca va place mai mult. Eu sun fan marar.
- Cand servim tocanita putem sa facem si o mamaliguta si le putem drege cu putina smantana in farfurie.
- Un deliciu! Pofta buna!
That looks really tasty!