Tocanita de ciuperci

Print pagePDF pageEmail page

Daca va plac ciupercile si vreti sa manacati ceva de post , foarte gustos si hranitor va recomand o tacanita traditionala de ciuperci. Va las reteta mea aici si sa imi spuneti daca v-a placut 🙂

Ingrediente:

1 kg ciuperci champinions

1 ceapa mare alba

1 ardei gras rosu

ulei pentru sotat (cca 1/2 cana)

1 lingurita vegeta (optional)

1 pahar de vin alb sau rose

1 lingura pasta de tomate sau bulion

piper si sare dupa gust

marar verde pentru asezonat

Mod de preparare:

  • Pregatim ciupercile. Eu nu le spal, le sterg cu un prosop de hartie si le feliez cu cutitul, taindu-le mai groase, cca 3-4 mm. Puteti sa le taiati si in 4, daca ciupercile nu sunt foarte mari.
  • Taiem si ardeiul felii si ceapa marunt.
  •  Sotam intai ceapa si ardeiul cu un praf de sare in uleiul incins cateva minute. Adaugam si ciupercile in 2-3 transe. Ele vor scadea treptat. Le acoperim cu un capac si dam focul mic ca sa se inabuseasca.  Adaugam piper macinat dupa gust, eventual putina vegeta daca nu va deranjeaza.
  • Cand au scazut bine, nu mai au apa, putem adauga bulionul si vinul alb. Mai lasam sa fiarba cateva minute (5 minute maxim)
  • Taiem marar verde si punem deasupra. Le va da un gust minunat. Puteti inlocui mararul cu patrunjel daca va place mai mult. Eu sun fan marar.
  • Cand servim tocanita putem sa facem si o mamaliguta si le putem drege cu putina smantana in farfurie.
  • Un deliciu! Pofta buna!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Tocanita de ciuperci

  1. April 8, 2020 at 4:36 am

    That looks really tasty!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.