Ciorba de fasole boabe


IMG_2587

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa!

Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

Ingrediente:

500 gr fasole boabe

1 morcov mare

1 ceapa

2-3 rosii bine coapte

1 mana de marar verde

cimbru

sare

piper boabe

1 foaie de dafin

1 lingurita boia de ardei dulce

1 ardei gras

ulei

sunculita afumata (optional)

IMG_2575

Mod de preparare:

  • Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
  • A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
  • Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert (punem apa in oala cat sa o acopere cu 3 degete si mai adaugam treptata cand scade apa) impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.
  • Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.
  • Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.
  • Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.
  • Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.
  • Daca punem sunculita afumata, o prajim putin si o adaugam in ciorbita cand fasolea este aproape gata (fiarta).

Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

Pofta buna!

IMG_2572

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Ciorba de fasole boabe

  1. July 3, 2013 at 8:04 am

    This is amazing! I love it:)

  2. December 6, 2013 at 7:12 pm

    O poza faina tare petru o ciorbica delicioasa!

    1. Gabriela
      December 7, 2013 at 8:07 pm

      cea mai delicioasa ciorbita!

  3. horatiu
    February 8, 2014 at 3:17 pm

    Ok reteta…dar ardeiul nu are ce cauta in ciorba de fasole…apreciez ca nu ai pus albitura…care schimba gustul…mai poti adauga tarhon,chimen macinat,rozmarin si maghiran….best regards!

    1. Gabriela
      February 10, 2014 at 11:58 pm

      Multumesc pentru sugestii Horatiu, o sa iau aminte ;-), totusi ardeiul nu am sa-l scot ca noua ne place sii ii da un gust dulceag. Multumesc pentru vizita!

      1. valeriu
        February 23, 2014 at 2:53 pm

        Foarte gustoasa ciorba de fasole cind ceapa se inabusa in ulei.Drar cred ca fasolea ecea mai buna e cea cu bob marunt.DA?

  4. Camelia
    April 14, 2014 at 8:25 pm

    Super buna ciorbita! N am mai facut demult si chiar eram dezorientata :) Am gasit la tine cea mai buna reteta , pofta buna la toata lumea !

    1. Gabriela
      April 15, 2014 at 10:42 am

      Camelia, e cea mai buna ciorbita! o dau pe oricare alta ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *