Pe caldurile astea eu cred ca un desert racoros si rapid merge de minune! Am combinat doua creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios care la prima vedere parca-i un parfait!
Ingrediente: 6 portii
1 l lapte
360 gr zahar
120 gr amidon
6 galbenusuri
500 ml frisca
+ 300 pentru ornat (optional)
3 lingurite cafea solubila (nes)
vanilie
un praf de sare
zahar (pentru frisca de ornat)
Mod de preparare:
Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.
Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se dizolve bine apoi adaugam 3 galbenusuri frecate putin cu un praf de sare.
Cand laptele s-a infierbantat, il adaugam in fir subtire peste laptele cu amidon si galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si mestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o dam la rece. Cand s-a racit, incorporam frisca batuta tare si punem un strat in cupele pregatite pentru desert.
Pentru crema de nes, procedam la fel ca si la crema de vanilie, doar ca, atunci cand amestecam cei 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.
Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).
La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).
Se tine la frigider pana in momentul servirii!
Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!
Pofta buna!
Cat de bun o fi…Yamiiii!!!
e super bun! sa stii ca desertul asta s-a nascut dupa ce am facut niste eclere si mi-a ramas crema 🙂