Cornuri cu marmelada

Print pagePDF pageEmail page

IMG_1672

Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase si cu ingrediente la indemana si sa fie si cu gem sau marmelada, ca de, asta era prin camara…asa ca am inceput sa butonez google-ul si ghici peste cine am da eu? Peste site-ul Gabrielei Duceag,( http://retetepapabun.ro/). Ee, aici am gasit reteta si cand sa vad al cui este site-ul am avut o surpriza placuta! Multumesc Gabita pentru reteta super super delicioasa si usoara.

Ingrediente pentru 24 de cornuri:

Aluat:

600-700 gr faina

200 gr iaurt

100 ml lapte

2 linguri zahar

1 lingurita sare

25 gr drojdie proaspata (sau 7 gr drojdie uscata)

4 linguri untura

1 ou

IMG_1622

Mod de preparare:

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent.

Intr-un castron mai incapator, punem 600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul, oul, laptele, sarea, zaharul si untura si framantam cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam cate o lingura. Aluatul trebuie sa fie usor de manevrat si nelipicios. Eu am pus 600 de gr la inceput apoi am mai adaugat vreo 3 linguri de faina (depinde cat de uscata este faina) si depinde si de cat de mare este lingura cu care ati masurat untura.

Acoperim castronul cu un prosop si il punem intr-un loc ferit de curent sa creasca.

Cand si-a dublat volumul, imapartim coca in doua si formam cate o bila.

Intindem aluatul in forma de cerc pe blatul pudrat cu faina. Vom taia aprox. 12 raze. Eu am taiat intai in 4 apoi fiecare sfert l-am taiat in 3, si asa mi-au iesit 24 de cornuri destul de babane :-).

Pe fiecare raza punem cate o bucatica de marmelada sau magiun (orice gem care este mai tare), le rulam de la baza spre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si le coacem pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca!

Sunt deliciose si pufoase!

IMG_1619IMG_1678

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Cornuri cu marmelada

  1. June 13, 2013 at 5:22 pm

    Cat de bine pot arata. Esti foarte priceputa in ale gatitului. Bravo!

    1. Gabriela
      Gabriela
      June 14, 2013 at 12:28 pm

      Multumesc Roxi! pup

  2. July 5, 2013 at 7:04 am

    Arata de nota 10+! Nu ai cum sa nu poftesti la asa ceva!

    1. Gabriela
      Gabriela
      July 5, 2013 at 3:09 pm

      Sunt foarte bune, intr-adevar! 🙂 multumesc Cristina. Te pup!

      1. Andreea
        May 31, 2015 at 6:57 am

        Foarte apetisante! Si in loc de untura ce putem folosi?

        1. Gabriela
          May 31, 2015 at 2:08 pm

          Poți folosi unt sau chiar margarina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *