Click here for English version!
Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!
Ingrediente:
225 gr unt la temperatura camerei
270 gr zahar (maxim 300)
3 oua
240 gr iaurt grecesc
50 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
250 gr capsune
375 gr faina
esenta de vanilie sau zahar vanilat
Mod de preparare:
- Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.
- In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.
- Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.
- Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.
- Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.
- Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.
- Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.
- Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.
- Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.
- Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.
- Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!
Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala!Pofta buna!
Sursa: http://www.livelovepasta.com/2012/05/strawberry-yogurt-bundt-cake/
- 1 cup butter, softened
- 2 cups sugar
- 3 eggs
- 3 tablespoon lemon juice
- Zest of 1 lemon
- 2 ½ cups flour, divided
- ½ teaspoon baking soda
- ½ teaspoon salt
- 8 ounces Greek yogurt
- ⅓ cup milk
- 1 teaspoon vanilla extract
- 12 ounces fresh strawberries, diced
- Preheat the oven to 325 degrees. In a bowl combine 2 ¼ cups flour, baking soda, salt and lemon vest.
- In the bowl of a stand mixer, mix together the butter and the sugar until fluffy; about 3 minutes.
- To the butter/sugar mixture add the eggs one at a time and then add the lemon juice.
- Once the eggs are incorporated, alternate between adding the flour mixture and the yogurt mixture.
- Add the milk and the vanilla. In a separate bowl combine the diced strawberries with the remaining flour.
- Coat the strawberries in flour and add them to the batter.
- Grease and flour a 10 inch bundt pan and add the batter to the pan.
- Bake for 1 hour. Allow to cool completely before removing from pan.
- Sprinkle lightly with powdered sugar.
- Source: Tide and Thyme
Super bun si aromat!
Ce frumos arata si imbietor!
Sa stii Laura ca este cel mai umed chec si cel mai bun pana acum, in incercarile mele de a gasi o reteta super buna!
daca am forma de silicon ,mai trebuie sa o ung? multumesc
De obicei formele de silicon nu se ung, de acest material nu se lipeste nimic 😉
Gabriela, am dat-o in bara cu acest chec. Nu stiu unde am gresit. Mie mi-a iesit aluatul usor vartos si ma intrebam daca trebuie sa fie asa sau ca la checul obisnuit ca o smantana mai groasa. e bun la gust dar e tizic , sunt cam dezamagita pentru ca imi place sa incerc retete noi si gasisem si afine la oferta, ce sa mai eram pregatita cu de toate. Cantitatea de praf de copt trebuie sa fie doar jumatate de lingurita? nue putin? tot incerc sa imi dau seama unde am gresit.
numai bine,
Draga mea, nu prea inteleg ce nu ti-a iesit…nu ti-a crescut? nu e copt bine? este incruzit? …aluatul intr-adevar trebuie sa fie mai vartos, datorita untului, cand se foloseste unt, aluatul iese mai vartos, dar asta nu este o problema. Eu am preluat reteta de pe alt site, am dat linkul sub ultima poza…mie mi-a iesit si chiar mi-a placut foarte mult! Chiar am creat o reteta asemanatoare, nu o am pe site inca dar care iese minunat. Secretul este sa fie copt la foc mic si sa nu deschidem usa cuptorului timp de cel putin 40 de minute…este un aluat greu (dens) si se va coace intr-un timp mai lung…daca l-ai facut cu afine trebuia sa iti iasa perfect, afinele sunt fructe usoare si de obicei nu cad la fund intr-un astfel de aluat. Spune-mi ce nu ti-a placut si iti raspund inapoi. Pupicei! <3
buna Gabriela, scuze pentru reply-ul tarziu … am stat si m-am gindit de ce nu mi-a iesit, gustul a fost foarte bun, dar nu arata ca al tau, parea necopt la mijloc desi scobitoarea a iesit curata.
Da, aluatul mi s-a parut vartos si nu stiam daca trebuie sa iasa asa pentru ca de obicei aluatul de chec este ca o smintana mai groasa. Recunosc, am deschis usa cuptorului 🙂
in fine, nu te stresa prea mult, eu iti multumesc pentru feedback si te urmaresc , asteptam retete noi, ma intereseaza foarte mult prajiturile americane ( de la Martha Stewart de ex) am gasit si un site
http://sallysbakingaddiction.com/2014/05/09/peanut-butter-stuffed-brownies/
si am facut aceste minunate brownies.
succes!
Ma bucur mult Amalia! Am doua retete ale Marthei Stewart pe site, tortul trufa si checul cu merisoare. Am cumparat cartea ei cu torturi si bundt cakes acum 2 ani, dar nu am avut timp sa le incerc pe toate 😉
Pupicei si te mai astept pe site!