Cremsnit/Custard Cake

Print pagePDF pageEmail page

Scroll down for English version

Cremsnit sau Cremes, asa ii zice pe la noi la romani. Este o prajitura fina si cremoasa, de la care ii pleaca si numele. Reteta este cat se poate de simpla avand in vedere ca eu cumpar foile gata facute si nu ma mai complic sa le fac eu. Va invit sa o cititi si sa o si incercati! Este delicos!

Ingrediente pentru o tava dreptunghiulara cam de 50cm/30 cm (cat sunt foile de mari)

1 litru lapte

8 oua (numai galbenusurile)

360 gr zahar

1 baton de vanilie

120 gr amidon

60 gr unt

250 ml frisca (sau 500 ml daca va place mai aerata crema)

1 pachet foi pentru cremsnit marca Boromir (sau puff pastry care are 2 foi)

Mod de preparare:

  • Intr-un bol punem cca 200 ml lapte pe care il vom amesteca cu galbenusurile si amidonul cu ajutorul unui tel subtire in forma de para.
  • Restul de lapte il vom incalzi pe foc impreuna cu semintele  de vanilie si zaharul .
  • Cand laptele s-a infierbantat adaugam amestecul de galbenusuri si amidon mixand continuu si foarte energic.
  • Crema se va fierbe la foc mic amestecand tot timpul cu telul pana se ingroasa.
  • Cand crema este gata (dupa cca 5 min), o lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul la temperatura camerei .
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece.
  • Pentru asamblare, crema trebuie sa fie foarte rece, in special inainte sa incorporam frisca.
  • Batem frisca tare iar cand crema s-a racit, adaugam frisca si amestecam foarte bine cu miscari de jos in sus ca sa nu se lasae crema.

Punem o foaie de cremsnit pe un platou sau intr-o tava, adaugam jumatate din crema de vanilie pe care o nivelam cu o spatula si apoi punem ai  doua foaie de cremsnit. Deasupra punem cea de-a doua jumatate de crema iar la final  faramitam ultima foaie de cremsnit si o imprastiem uniform sa se vada frumos. Pudram cu zahar din belsug si tinem prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Se poate servi ca atare sau decorata cu fructe de padure.

Daca va place crema mai aerata, puteti adauga 500 ml de frisca bine batuta in crema sau frisca se poate pune si deasupra cremei  (in loc sa o incorporati in ea)

Pofta buna! Sa il savurati cu placere!

Cremsnit/Custard Cake
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Cuisine: Romanian
Serves: 15
Ingredients
  • 1 l of milk ( 4 cups)
  • Filling:
  • 1 l milk ( 4 cups)
  • 8 egg yolks
  • 120 gr corn starch (1/2cup)
  • 360 gr sugar (12 tablespoons)
  • 1 vanilla bean
  • 60 gr unsalted butter (4 tablespoons)
  • 250 ml whipping cream (1 cup)
  • 1 package puff pastry (2 sheets) or Boromir puff pastry for Cremsnit (you can find it at European stores)
Instructions
  1. Heat milk (3 cups) with sugar and the seeds from vanilla bean.
  2. In a separate bowl, whisk together egg yolks, 1 cup of milk and cornstarch.
  3. When milk is hot and almost boiling, add the cornstarch mixture stirring energetically with a whisk.
  4. Over low heat, whisk the milk constantly until thickened. Remove from heat and cover top of the pastry filling directly with a plastic wrap and chill at least 2 hrs before assembling.
  5. When completely chilled, whip cream to stiff peaks and fold into the chilled cream.
  6. Assembly:
  7. Put a layer o pastry on a tray then add half of the cream, put the second layer of pastry then add the rest of the cream. On top of the cream you can spread the last layer of pastry that you previously crushed it in your hands. Dust the top of the cake with icing sugar.
  8. Keep refrigerated until serving!
  9. It is yummy and fluffy! You can add extra whipped cream (aprox. 250 ml /1 cup) on top of the last layer of Chantilly cream.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Cremsnit/Custard Cake

  1. June 23, 2018 at 5:50 pm

    Looks so beautiful and the combo of flaky pastry and creamy filling is perfect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe: