Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada, am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-):
Ingrediente:
– o conserava naut (800gr)
– 1 catel usturoi
– o ceapa medie
– sucul de la jumatate de lamaie
– sare
– 100 ml ulei
– 2 linguri tahini (pasta de susan)
– boia pentru ornat
Mod de preparare:
- Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam
- Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta
- Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare
- Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.
- Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.
- Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot o parte din ea mixand bine si lasam putin pentru ornat.
- Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce
Pofta buna!
nici nu mai vreau altceva de dimineata !