Lasagna

Print pagePDF pageEmail page

IMG_6388

 

Exista multe tipuri de lasagna, cu ciuperci, cu legume, cu spanac etc.  Eu o fac pe cea cu sos ragu si sos bechamel pentru ca imi place cel mai mult si pentru ca nu vreau sa ma indepartez prea mult de la retata clasica.

 

Sos Ragu:

– 700 gr carne tocata (vita si porc)

– un morcov

– o ceapa potrivita

– 2 catei de usturoi

– 1 lingura pasta de tomate

– o c anabulion de rosii

– 1 pahar vin alb sec

– 100 gr smantana

– oregano

– o foaie de dafin

o crenguta de rozmarin

 

Sos bechamel:

– cca. 700 ml lapte

– 4 linguri faina

– 60 gr unt

– sare, piper dupa gust

 

Mai avem nevoie de:

– foi proaspete sau paste de lasagna (daca folositi paste, intra 9 foi de paste pentru 3 straturi)

– parmezan 200 gr

– 250 gr mozzarela

 

Mod de preparare:

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in cateva linguri de ulei. Am adaugat usturoiul tocat marunt si morcovul ras pe razatoarea mica si le-am lasat pe foc pana au prins putina culoare.

Am adaugat carnea tocata si am lasat-o pe foc pana s-a deschis la culoare, apoi am adaugat  vinul si am tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit. Se adauga bulionul si  pasta de tomate (cam o lingura pasta de tomate si cam o cana mare de bulion), foaia de dafin si crenguta de rozmarin (daca nu aveti rozmarin nu-i bai) si se acopera. Se tine pe foc in jur de 20 de minute pana carnea devine frageda!

Scoatem dafinul si crenguta de rozmarin si adaugati sare, piper si oregano. Am pus apoi smantana si am mai lasat 2-3 minute pe foc.

Pentru sosul bechamel am topit untul, am adaugat faina mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si apoi am adaugat laptele mestecand energic pana cand devine ca o ciulama mai lichida, apoi sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba 5 minute amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.

Intr-o tava unsa cu unt am  pus foile de lasagna (mie imi intra 3 foi de paste de lasagna pe un strat), am adaugat un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si am presarat parmezan ras.

Am repetat operatiunea de doua ori (3 straturi) . La final, peste ultimul strat de sos bechamel am sarit parmezanul si am adaugat din abundenta mozzarela rasa.

Se baga in cuptorul incins la  180 grade Celsius pentru cca 35 – 40 minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.

Pofta buna! si sigur o sa aveti 🙂 ca este de-li-cioa-sa!

IMG_6391

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Lasagna

  1. Vali
    September 9, 2013 at 11:10 am

    Gabi spune-mi te rog, foile de lasagna le pui asa uscate in tava? eu am facut de vreo trei ori lasagna si sincer imi amintesc ca am avut mereu tendinta sa le fierb inainte de teama sa nu imi ramana asa uscate pt ca uneori pe margini parca nu se faceau bine!

    In rest vad ca site-ul tau infloreste, pt mine e mana cereasca cand sunt in pana de inspiratie … am sa fac si prajitura cu piersici si bezea si ciorba de dovlecei in weekend !

    Te pup, sper sa te prind online intr-o zi sa mai stam de vorba, poate cand ma mai linistesc si eu cu munca ca deocamdata sunt inca activa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *