Napolitana cu crema caramel si nuci

Print pagePDF pageEmail page

IMG_4664Prajiturica aceasta delicioasa a facut-o mama mea iar reteta apartine D-lui Cristian Borod, vestitul Bucatar maniac. Noua ne-a placut in mod deosebit, crema este potrivit de moale pentru a fi intinsa cu usurinta si deosebit de gustoasa. Am dat cuiva sa guste din aceasta prajitura si mi-a spus ca parca-i miere :-). Deci merita sa o incercati si se face si foarte usor!

Ingrediente:

250 gr margarina

80 gr nuci (o cana)

400 gr zahar (2 cani)

3 oua

4 foi napolitana

Glazura:

100 gr ciocolata (optional)

IMG_4659

Mod de preparare:

Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza.

Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec se adauga peste mixul de caramel si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la incorporare. Se lasa pe foc mic, mesteccand continuu, cca 15 min., pana se ingroasa putin.

Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si nuca prajita si tocata mai mare.

Se lasa la racit apoi ungem foile de napolitana cu crema, presam prajitura cu ceva greu (fund de lemn sau cratita cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se fragezeasca.

Se taie romburi sau patrate si se poate glazura cu ciocolata topita.

Pofta buna! este delicioasa!

IMG_4650

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Napolitana cu crema caramel si nuci

  1. December 22, 2013 at 9:39 am

    Sunt minunate! Ador caramelul <3

    1. Gabriela
      December 23, 2013 at 3:06 pm

      Multumesc Timea! si noua ni s-au parut grozave! pupici!

  2. January 6, 2014 at 3:13 pm

    Are exact ingredietele care-mi plac cel mai mult la un dulce: caramel, nuca, rom, ciocolata !

    1. Gabriela
      January 6, 2014 at 8:49 pm

      Maria sa stii ca a fost delicioasa, crema este absolut divina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.