Prajitura cu cirese

Print pagePDF pageEmail page

IMG_5718

Este cea mai buna prajitura cu fructe care am incercat-o pana acum, este umeda si pe deasupra formeaza o pojghita subtire crocanta.
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.

Va urez succes si trebuie neaparat incercata!

 Ingrediente:

6 oua

– 1 cana si 1/2 de zahar

– 1 cana si 1/3 faina

– 1 praf copt

– 1/2 cana ulei

– 500 – 600gr cirese fara samburi

– coaja de la o lamaie plus zeama de la 1/2 lamaie

 Mod de preparare:

1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei,coaja si zeama de lamaie si se bat bine cu mixerul.

2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.
Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu faina apoi se adauga faina in ploaie peste aluat  amestecandu-se usor cu telul de jos in sus.

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciresele uniform pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste usor.

IMG_5715

Pofta buna! este delicioasa!

 

IMG_5719

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Prajitura cu cirese

  1. gabriela68
    June 1, 2013 at 11:07 am

    Buna ziua!

    Daca vreti ca fructele sa ramana deasupra sau la mijloc, trebuie sa aranjati fructele la 5 minute de coacere , cand aluatul a format o mica crusta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.