Pui la cuptor cu sos de iaurt/Roasted chicken with yogurt sauce

Print pagePDF pageEmail page

Please scroll down for English version!IMG_8984Pentru ca nu am mai postat nici o reteta de regim de ceva vreme, am hotarat sa fac acest pui la cuptor cu sos de iaurt, deosebit de bun si usor.

Ingrediente: pentru 2 persoane

4 ciocanele de pui

boia de ardei

cimbru

piper

vegeta (sau vegeta speciala pentru pui)

ulei de masline/floarea soarelui/ porumb (ce va place)

Pentru sos:

300 gr iaurt 2% grasime

1 praf de sare

2 catei de usturoi (sau mai multi daca va place mai picant)

o mana patrunjel verde (sau marar)

Cus cus:

O cana cus cus

2 cani supa de pui/legume/apa fierbinte cu sare sau vegeta

patrunjel verde

un cubulet de unt/2 linguri ulei

Mai este nevoie de explicatii? 🙂

Este cat se poate de simplu:

  • Spalam ciocanele bine in apa rece, apoi le asezam intr-o tavita de yenna, le ungem cu ulei si le asezonam cu sare, boia, piper si cimbru dupa care le ungem cu o pensula de silicon sa uniformizam. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumenesc frumos!
  • Pentru cus cus procedam asa: intr-un castron, punem o cana de cus cus uscat peste care turnam doua cani de supa fierbinte sau apa fierbinte amestecata cu un cubulet de concentrat de pui. Deasupra punem si un cubulet de unt sau 2 linguri de ulei.
  • Pentru sosul de iaurt: intr-un castronel potrivit, punem iaurtul cu patrunjelul tocat si cu 2 catei de usturoi pisati. Asezonam cu sare dupa gust.

Eu am avut niste broccoli la abur dar voi va puteti face ce legume va plac, morcovei baby, sparanghel, vinete sau dovlecei etc, sa fie si o leguma ceva acolo, ca este foarte hranitor!

Mie mi-a placut in mod deosebit si, daca nu mai aveti idei pentru masa de pranz, sau chiar de seara, va invit sa incercati reteta mea, care este extrem de simpla dar delicioasa!

Pofta buna!

IMG_8988

English version

Pui la cuptor cu sos de iaurt/Roasted chicken with yogurt souce
 
Prep time
Cook time
Total time
 
This is a wonderful meal, healthy, easy and refreshing! I always do it when I am on a diet or just want something light!
Author:
Serves: 2
Ingredients
  • 4 chicken legs
  • paprika (pepper powder)
  • thyme
  • 2 tbsp olive oil/ canola/ sunflower
  • salt and pepper or vegeta (special for chicken)
  • 1 cup cus cus
  • 2 cups chicken broth (or hot water with a pinch of salt and one cube chicken concentrate)
  • 300 ml yogurt 3% or Greek yogurt
  • fresh parsley chopped
  • 2 cloves garlic
Instructions
  1. First wash chicken legs, put them in a baking tray, season with paprika, pepper, thyme and vegeta (or salt), spread the oil on the surface and bake them until they are nicely roasted.
  2. Put the dry cus cus in bowl then add 2 cups chicken broth and salt and cover for 5 minutes. When they doubled the size, add a little bit of butter on the top (or olive oil).
  3. For the sauce, mix the yogurt with the chopped garlic and parsley and serve!
  4. Bon appetit!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Pui la cuptor cu sos de iaurt/Roasted chicken with yogurt sauce

  1. March 12, 2013 at 7:09 am

    Nu cred ca-ti imaginezi ce pofta mi-ai facut 😛 imi place foarte mult ce ai pregatit!
    Pupici

    1. Gabriela
      Gabriela
      March 12, 2013 at 12:17 pm

      Si mie mi-a placut foarte mult! eu nu obisnuiam sa fac acest sos dar este senzational, fresh si aromat!

  2. VAli
    March 14, 2013 at 7:28 pm

    Gabi, am o dilema. Asta e cus cus sau e grau bulgur ca dupa preparare si aspect pare bulgur. Eu la cus cus nu ma pricep, habar nu am , poate o fi acelasi lucru dar zic sa te intreb poate tu stii care e diferenta. Bulgur am si eu in casa, eu il fac salata libaneza. Il pregatesc exact cum l-ai facut si tu numai ca dupa ce se umfla il amestec cu zeama de la o lamaie maaare stoarsa, o ceapa rosie taiata cat mai marunt,2-3 rosii taiate cubulete mici si piesa de rezistenta- o legatura mare de patrunjel tocat fin. E un dezmat, ceva mai sanatos nu cred sa existe, si e si buna rau. Poate o incerci. Merge alaturi de o mancare din dovlecei si carne de vita cu menta foarte simpla de facut si care e la fel de gustoasa, binenteles pt cei carora le plac aromele orientale

    1. Gabriela
      Gabriela
      March 14, 2013 at 8:08 pm

      Vali, pe punga scrie cus cus, am cautat de am innebunit prin magazine un cus cus mai mare, dar asta e singurul care l-am gasit! Bulgurul seamana cu cus cusul. Am verificat eticheta si zice ca e facut din faina de grau, un fel de gris mai mare ca sa zic, “durum semolina wheat” asta inseamna.
      O sa incerc reteta ta, pare foarte imbietoare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe: