Sandwich pentru regim

Print pagePDF pageEmail page

IMG_8010

Pentru ca am promis sa postez niste retete pentru regim am sa incep cu un sandwich sanatos care contine si proteine si carbohidrati si nelipsitele legume. Daca mancam un sandwich ca acesta nu ne va fi foame cel putin 2 ore. Eu l-am facut din 2 felii de paine ca sa pot sa il suprapun, iar feliile au fost mai mari, asa ca l-am taiat in doua si am mancat doar o jumatate, iar cealalata jumatate am pus-o in frigider pentru masa de seara sau pentru a doua zi.

O felie de paine are, in medie, 45 de grame si contine in jur de 120 calorii, un ou are 80 calorii, jumatate de avocado are 46 de calorii, iar branza (50gr) are 100 calorii. In functie de branza, caloriile pot fi mai multe sau mai putine, eu am folosit telemea de oaie. Rosia nu am mai calculat-o si castravetele pentru ca are foarte putine calorii.

Am folosit avocado in loc de unt sau maioneza, el contine suficiente grasimi pentru a inlocui untul si maioneza si va face sandwichul mai alunecos!

Ingrediente:

– 2 felii de paine integrala (cu seminte sau paine neagra) = 240 calorii

– 1/2 avocado bine copt = 46 calorii

– 1/2 rosie medie = 25 calorii

– 1 ou = 75 calorii

– 50 gr. telemea de oaie (feta, telemea vaca, sau crema de branza) = 100 calorii

– 6 felii castravete = maxim 10 calorii

Daca impartim sandwichul in doua , o jumatate va avea aproximativ 250 de calorii, ceea ce este suficient pentru un mic dejun hipocaloric! putem adauga in sandwich si alte verdeturi, salata, ridichi, masline , ce ne place dar hipocalorice.

Am sa revin si cu un tabel cu caloriile , ca sa va fie mai usor sa le calculati.

O data ce veti cantari anumite alimente, va veti forma ochiul si nu va mai trebui sa le cantariti de fiecare data, pentru ca veti sti din start cate grame sau cate calorii au!

Avocadoul trebuie sa fie foarte bine copt , eu cand il cumpar il iau cu coaja verde iar el trebuie sa fie tare la atingere. Il las 2-3 zile in fructiera iar cand coaja s-a inchis la culoare iar la atingere este putin moale, atunci il putem consuma.

IMG_7991

IMG_7997IMG_7999

IMG_8004IMG_8005Pofta buna! este delicios si sanatos!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.