Spirale cu ciuperci/ Mushroom spirals

Print pagePDF pageEmail page

Scroll down for English version or select your language from the right!
IMG_3305Un aperitiv super rapid, aspectus, delicios, cand nu mai avem idei ce sa pregatim pentru musafiri sau chiar pentru noi insine, de ce nu? Am vazut spiralele pe pagina lui Alex cook style, si cum aveam ciuperci in frigider si niste foietaj prin congelator am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu, mai ales ca ne plac foarte mult ciupercile.

Ingrediente:

 1 pachet de foietaj

500 gr ciuperci champignon

150 gr branza telemea sau cascaval

putin marar verde

3 – 4 cepe verzi

piper /sare

IMG_3328

Mod de preparare:

Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo 2 ore inainte.

Spalam ciupercile si le feliem. Eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.

Lasam sa fiarba pana cand se evapora tot sucul lasat de ciuperci, apoi asezonam cu putin piper si cu un praf de sare (nu mai mult pentru ca punem branza sarata). Eu le-am mai dat o data prin robot ca sa le toc mai mici, voi puteti sa le tocati mici de la inceput!

Tocam putin si mararul (o mana) si radem branza pe razatoarea mica apoi le amestecam si pe acestea in compozitia de ciuperci.

Presaram putina faina pe blatul de lucru, asezam foietajul si intindem o parte din compozitie pe toata suprafata lui, lasand doar o margine de 2 cm pentru partea exterioara.

Facem un rulou pe care il vom taia din 2 cm in 2 cm cu un cutit foarte ascutit. Le taiem ca pe paine, nu apasam!

Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam spiralele cu fata in sus lasand spatiu intre ele.

Preincalzim cuptorul la 220ºC si coacem spiralele cca 20 -25 minute pana se rumenesc frumos.

Se consuma calde sau reci.

Sunt o nebunie. Va sfatuiesc sa faceti din doua pachete de foietaj ca dispar cat ai clipi 😀 !

Pofta buna!

IMG_3292

Mushroom spirals
 
Prep time
Cook time
Total time
 
These little spirals are amazing. So delicious! and so easy to make!
Author:
Recipe type: Appetiser
Cuisine: romanian
Serves: 24
Ingredients
  • 1 pack Phillo Puff Pastry (thawed)
  • 1 pound fresh mushrooms
  • 150 gr feta cheese
  • 1 medium onion
  • fresh dill
  • salt and pepper
Instructions
  1. Thaw the pastry over night in the fridge or at room temperature couple hours before preparing.
  2. Saute the mushrooms in a bit of oil , add the chopped onion and stir occasionally. When the liquid from the mushroom evaporated, take them off the heat and let them cool down for 10 minutes.
  3. Season with pepper and a pinch of salt then add shredded feta cheese and chopped dill.
  4. Spread the mixture over the pastry, then roll it and cut slices 2 cm thick (about 1 inch).
  5. Place them on a baking sheet in a pan and bake them on thigh (220C or 450F) for about 20 minutes or until golden brown.
  6. Serve them warm or cold.
  7. They are super super yummy!
  8. Enjoy!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.