Tort de mere si prune

Print pagePDF pageEmail page

IMG_4276Intr-o zi am vrut sa fac o prajitura rapida si am zis, gata, fac tort de mere, clasic ca nu mai facusem de secole, clasic inseamna pentru mine cu blat de pandispan, si fara prea multe complicatii.

Asadar am facut, si am pus si prune pentru ca aveam ramase de la galustile cu prune si parca nu mi-a venit sa le arunc. Rezultatul: un tort super delicios si aromat, asa ca de toamna!

Poftiti reteta:

Ingrediente blat: forma de 24 cm

6 oua

 6 linguri cu varf de zahar

2 linguri ulei

7 linguri faina

un praf de sare

Umplutura:

6 – 7 mere (acrisoare de preferinta)

4 linguri zahar

10 prune

300 ml frisca + 2 linguri zahar

Mod de preparare:

  • Preicalzim cuptorul la 180ºC.
  • Ungem bine o forma de tort cu unt (sau o cratita) si punem merele taiate felii mai groase si curatate de coaja la baza formei. Presaram zahar deasupra si le coacem in cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza putin zaharul.
  • Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita (forma de tort) din cuptor si punem apoi prunele taiate in jumatati, din loc in loc.

Blatul:

  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit (ca la bezele).
  • Adaugam pe rand cate un galbenus , apoi uleiul si mixam bine dupa fiecare aditie.
  • La final adaugam faina lingura cu lingura (cernuta) cu ajutorul unui tel in forma de para.
  • Mai ungem putin marginile formei de tort cu unt si turnam aluatul peste fructe dupa care il nivelam frumos cu o spatula.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de aproximativ 25 -30 de minute pana cand trece testul scobitorii (scobitarea trebuie sa iasa curata din blat).

Lasam la racit apoi il rasturnam cu grija pe un platou si putem sa il ornam cu frisca apoi putem presara putina scortisoara deasupra sau chiar nuci prajite si maruntite!

Este un deliciu!

Va urez pofta buna!

IMG_4287


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Tort de mere si prune

  1. October 13, 2013 at 4:45 pm

    Astea sunt prajiturile ce imi plac cel mai mult!

  2. October 15, 2013 at 5:20 am

    Arata foarte bine, pufos si delicat, de aroma nici nu vreau sa vorbesc pentru ca sigur e dementiala 🙂

    1. Gabriela
      October 20, 2013 at 6:08 pm

      asa este Paula! pupicei!

  3. October 20, 2013 at 1:03 pm

    nu am vazut cand l-ai facut ca indata iti facea o vizita:)))

    1. Gabriela
      October 20, 2013 at 6:08 pm

      Nu-i nimic, mai fac o data, numai sa vii 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.