Zacusca rapida

Print pagePDF pageEmail page

IMG_7427

Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!

 

Ingrediente:

– 5 vinete mari

– 2 cepe

– 3 ardei grasi

-250 ml ulei

– 250 ml suc de rosii (mai gros)

– o foaie de dafin

– piper boabe

– cateva bobite de coriandru (optional)

– sare dupa gust

Mod de preparare:

  • Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator. In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…
  • Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei. Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine.
  • Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine

IMG_7353

  • Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul
  • Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam
  • Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC.

IMG_7361

  • Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora)

IMG7437bottom

 

Papam zacusca cu mare pofta, ca e tare buna! 🙂

 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Zacusca rapida

  1. Gabriela
    Gabriela
    January 14, 2013 at 8:51 pm

    MANCARE SPECIFIC ROMANEASCA ! SA TOT MANANCI, , DIMINEATA, SEARA SI POATE SI LA PRANZ, DACA NU AI ALTCEVA, LANGA O TUICA FIARTA SI CEVA MIZILIC !

  2. GIL ALINA
    June 26, 2013 at 9:34 am

    Multumesc Gabriela!! Delicioase retete!!! Bravo! Esti de admirat pentru timpul acordat acestui site si pentru pasiunea pe care o ai si o impartasesti cu noi! Alina Gil, Paris, France
    Ps: si eu ador bucataria romaneasca, zacusca e delicioasa intr-adevar (si nu numai zacusca!!) Pacat ca aici nu gasim branza de vaci, bicarbonat si alte ingrediente….

    1. Gabriela
      Gabriela
      June 27, 2013 at 2:20 pm

      Alina, ma bucur ca iti plac retetele mele :-), te mai astept pe aici cu drag!
      Pupicei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *