O salata foarte delicioasa, hranitoare, numai buna cand vrem ceva rapid si cu ce avem prin casa…Va invit sa va delectati!
Ingrediente: pentru 3 portii
o salata verde
2 cartofi
1 conserva fasole galbena (250 gr)
marar
o ceapa rosie (medie)
4 oua
rosii cherry
Sos vinaigrette:
2 catei usturoi pisati
2 linguri mustar Dijon
2 linguri otet
4 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam si-i taiem cubulete.
Spalam salata verde si o punem taiata intr-un bol impreuna cu ouale fierte, ceapa rosie taiata subtire, mararul, fasolea galbena si rosiile.
Pentru sosul vinaigrette pisam usturoiul si il punem intr-un borcanel impreuna cu mustarul, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul. Agitam bine si servim peste salata.
Aceasta salata este o varianta a salatei Nicoise, dar fara ton si masline, pentru ca nu am avut, am servit-o in acest mod, dar daca aveti, se va numi Nicoise!
Este buna chiar si pentru masa de pranz, sanatoasa si gustoasa!
Pofta buna!