Ingrediente:
O foaie aluat frantuzesc (foietaj)
100 gr smantana
250 -300 gr mazare, congelata sau la conserva
200 gr telemea sarata
2 oua
2 linguri amidon alimentar (sau 3 faina)
piper
oregano sau marar pt ornat
rosii cherry
mozarella 150 gr
Preparare: 15 min
Coacere: 20-30 min
- Se dezgheata foietajul cu 1 – 2 ore inainte. Se aseaza intr-o forma de tarta sau vas de yena. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se rade branza, se amesteca cu smantana, ouale, piperul si amidonul iar la sfarsit se adauga mazarea.
- Se toarna in forma de tarta iar pe deasupra se presara mozzarella si se orneaza cu jumatati de rosii cherry.
- Se baga la cuptor 20 – 30 de minute si se scoate cand se rumeneste.
- Se orneaza cu marar sau oregano si se serveste calda sau rece.