Trois mousse cake

Print pagePDF pageEmail page

Scroll down for English version

Am facut acest tortulet cu ocazia zilei de nastere a fiului meu Georgel. Este un tort foarte light cu arome ce se imbina frumos. Va invit sa cititi reteta mea.

Ingrediente:

Blat:

Blat de negresa sau Brownie mix Betty Croeker sau blat pandispan din 3 oua

Mousse de ciocolata neagra:

250 ml frisca lichida

200 gr ciocolata neagra

Mousse de afine:

200 ml frisca

300 gr afine

3 linguri zahar

12 gr gelatina

Mousse ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba

200 ml frisca lichida

12 gr gelatina

50 ml apa

Jeleu de fructe de padure:

400 gr fructe de padure

3 linguri zahar

15 gr gelatina

50 ml apa

Mod de preprare:

Facem blatul. Daca doriti un blat simplu puteti face un blat de pandispan din 3 oua sau chiar 4. Il puteti si insiropa usor cu un sirop din zahar si rom.

Eu folosesc blaturi la cutie Betty Croeker, sunt foarte dense si nu necesita insiropare.

Mousse de ciocolata neagra:

  • Batem frisca pana devine ferma apoi topim ciocolata pe bain marie. O adaugam asa calda peste frisca batuta spuma si amestecam energic cu un tel in forma de para pana se omogenizeaza.
  • Punem blatul pe un platou si in jurul lui punem un inel detasabil de inox. Turnam crema de ciocolata si dam tortul la frigider pentru cca 20 de minute.
  • Puteti folosi o forma de tort cu inel detasabil dar sugerez sa puneti hartie de copt pe marginea acesteia sa nu se lipeasca cremele de peretii formei.

Mousse de afine:

  • Acest mousse este foarte usor si racoritor. In loc de afine puteti folosi orice alte fructe de padure.
  • Hidratam gelatina in cei 50 ml apa.
  • Punem afinele intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar. Le fierbem putin pana se topeste zaharul. Le luam de pe foc si le punem in blender. Mixam bine apoi trecem piureul de afine printr-o sita ca sa eliminam pielitele.
  • Topim gelatina la microunde cca 20 de secunde si o adaugam in piureul de afine amestecand bine sa se omogenizeze.
  • Se bate frisca pana devine ferma. Adaugam piureul de afine peste ea si o turnam peste crema de ciocolata.
  • Introducem tortul la congelator de data aceasta pentru cel putin 20 de minute.

Mousse de ciocolata alba:

  • Hidratam gelatina in cei 50 ml de apa.
  • Batem frisca pana devine ferma apoi topim ciocolata alba pe bain marie.
  • Odata topita, adaugam ciocolata in frisca batuta spuma apoi adaugam gelatina topita si ea (pe bain marie sau microunde)
  • Turnam crema alba peste mousse-ul de afine si bagam tortul la congelator pentru inca 20 de minute.

Jeleu de fructe de padure:

  • punem fructele de padure cu 3 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc. Fierbem fructele pana se dizolva zaharul.
  • Punem fructele in blender si le facem piure apoi le trecem printr-o sita ca sa eliminam pielitele si semintele.
  • Hidratam gelatina in cei 50 ml apa apoi o topim pe bain marie sau microunde (20 de secunde).
  • Adaugam gelatina topita in piureul de fructe apoi turnam jeleu peste mousse-ul de ciocolata alba.
  • Atentie, inainte de a pune jeleul peste mousse-ul de ciocolata alba, incercam cu degetul sa vedem daca este ferm.

Lasam tortul la rece peste noapte ca sa se intareasca bine toate cremele. Batem restul de frisca si ornam deasupra. Eu am decorat cu fructe de padure si ciocolata . Voi puteti sa il lasati asa, “Naked cake” cum ii mai zice 😉 sau ornati cu frisca daca mai aveti ramasa prin frigider. Eu aam folosit 1 l de frisca la acest tort.

Este un tort deosebit de racoros, cremos nu mai zic, este dulce numai cat trebuie si va fi vedeta petrecerii garantat!

Pofta buna la tort si “La multi ani baiatului meu Georgel” pentru ca, cu acest tort,  l-am sarbatorit de ziua lui cand a implinit 6 anisori!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.