Cheesecake copt

Print pagePDF pageEmail page

IMG_7313

Am facut acest cheesecake de Sfantul Ion si am vrut sa-l postez chiar atunci dar nu reusisem sa fac poze la sectiune deoarece nu am avut lumina suficienta.

Asa ca dedic cheesecake-ul surorii si socrului meu  care au numele de Ion si Ioana si le urez un La multi ani cu multa sanatate si multe bucurii in viata!

Poate il incearca si ei, cine stie 🙂

Ingrediente:

500 gr crema de branza Philadelphia

150 gr zahar

1 lingura esenta vanilie

3 oua

80 gr smantana

160 gr frisca lichida

Pentru blat:

150 gr biscuiti digestivi

1 lingurita zahar

100 gr unt topit

Mod de preparare:

Blat:

  • zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan
  • adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana cand untul este incorporat
  • punem biscuitii in forma de tort si presam cu mana pana ii nivelam
  • forma de tort o invelim in 2 foi de aluminiu, indoind marginile foliei inauntru (pe exteriorul formei) si scufundam vasul intr-o tava mai mare in care punem apa fierbinte pe jumatate (facem acest lucru pentru a nu arde blatul de biscuiti si ca sa se coaca frumos  umplutura)

Crema:

  • Scoatem branza din frigider cu 2 ore inainte de a ne apuca de crema pentru a se inmuia si pentru a deveni manevrabila
  • O taiem cubulete si o bagam in robotul de bucatarie (sau intr-un vas unde vom folosi un mixer). Mixam pana cand devine ca o pasta.
  • Adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand acesta este topit, cca. 2-3 minute
  • Adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare in parte
  • adaugam si vanilia si mixam, apoi smantana si frisca lichida, mixand dupa fiecare
  • punem crema peste blatul de biscuiti si bagam in cuptorul preincalzit la 165 °C (325 °F)

Cand este copt, il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Cand este cat de cat racit, facem o gelatina de fructe care o turnam racita peste cheesecake si bagam la frigider aprox. 5 ore.

Ornam cu fructe de padure.

IMG_7278

 

IMG_7306

IMG_7311

IMG_7263

Note:

Eu am folosit o forma de tort cu fundul detasabil de marime medie, de 22cm  si nu a iesit foarte inalt. Daca il faceti intr-o forma mai mare trebuie sa dublati cantitatea sau cel putin sa o cresteti altfel cheesecake-ul va  iesi foarte subtire!

 

 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *