Sunt foarte gustoase, dietetice si le pot manca si copii fara nici o problema!
Ingrediente:
- 1 kg carne de curcan (piept sau pulpe)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura marar verde sau patrunjel
- 1 cartof crud
- 2 oua
- sare/piper/cimbru dupa gust
- 3-4 catei usturoi (optional)
- ulei pentru prajit
- faina (un castronel, pentru tavalit)
Sos:
- 2 linguri faina
- 4-5 linguri ulei
- o foaie de dafin
- 500 gr suc de rosii
- 3-4 felii de lamaie
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de zahar
- marar (optional)
Mod de preparare:
- Dam prin masina de tocat carnea de curcan, cartoful si ceapa. Daca carnea este deja tocata, ceapa o taiem cu cutitul si cartoful il dam pe razatoarea mica, apoi il stoarcem de zeama.
- Asezonam cu sare, piper si cimbru apoi adaugam cele doua oua batute si amestecam bine.
- Tocam verdeata si o adaugam si pe aceasta in mixul de carne, apoi, daca ne place, putem pisa 2-3 catei de usturoi si ii adaugam si pe acestia in compozitie.
- Formam bile de carne pe care le vom aplatiza in palmele ude.
- Incingem uleiul bine apoi tavalim fiecare chiftea prin faina si le prajim la foc mic pana se rumenesc pe fiecare parte.
- Le scoatem cu o paleta din tigaie si le punem pe hartie prosop sa absoarba excesul de ulei apoi le asezam pe un platou sa se raceasca.
- Le papam cu mustar sau alaturi de o garnitura de cartofi sau orez. Eu le fac si cu sos si sunt delicioase.
Mod de preparare sos:
Se incinge uleiul si se adauga apoi faina amestecand rapid, dar nu o lasam sa se rumeneasca.
Se stinge apoi cu sucul de rosii (daca e prea gros, se dilueaza cu apa) si se adauga si foaia de dafin, zaharul, sarea, piperul si feliile de lamaie curatate de coaja.
Se dau intr-un clocot, apoi adaugam chiftelele pe care nu le lasam mai mult de 10 minute pe foc. la final adaugam verdeata si servim.

Un deliciu, imi plac grozav de mult chiftelutele asa ca vin la tine la masa! Pupici!