Chiftele de curcan

Print pagePDF pageEmail page

IMG_5888Sunt foarte gustoase, dietetice si le pot manca si copii fara nici o problema!

Ingrediente:

  • 1 kg carne de curcan (piept sau pulpe)
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar verde sau patrunjel
  • 1 cartof crud
  • 2 oua
  • sare/piper/cimbru dupa gust
  • 3-4 catei usturoi (optional)
  • ulei pentru prajit
  • faina (un castronel, pentru tavalit)

Sos:

  • 2 linguri faina
  • 4-5 linguri ulei
  • o foaie de dafin
  • 500 gr suc de rosii
  • 3-4 felii de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • marar (optional)IMG_5896Mod de preparare:
  • Dam prin masina de tocat carnea de curcan, cartoful si ceapa. Daca carnea este deja tocata, ceapa o taiem cu cutitul si cartoful il dam pe razatoarea mica, apoi il stoarcem de zeama.
  • Asezonam cu sare, piper si cimbru apoi adaugam cele doua oua batute si amestecam bine.
  • Tocam verdeata si o adaugam si pe aceasta in mixul de carne, apoi, daca ne place, putem pisa 2-3 catei de usturoi si ii adaugam si pe acestia in compozitie.
  • Formam bile de carne pe care le vom aplatiza in palmele ude.
  • Incingem uleiul bine apoi tavalim fiecare chiftea prin faina si le prajim la foc mic pana se rumenesc pe fiecare parte.
  • Le scoatem cu o paleta din tigaie si le punem pe hartie prosop sa absoarba excesul de ulei apoi le asezam pe un platou sa se raceasca.
  • Le papam cu mustar sau alaturi de o garnitura de cartofi sau orez. Eu le fac si cu sos si sunt delicioase.

Mod de preparare sos:

Se incinge uleiul si se adauga apoi faina amestecand rapid, dar nu o lasam sa se rumeneasca.

Se stinge apoi cu sucul de rosii (daca e prea gros, se dilueaza cu apa) si se adauga si foaia de dafin, zaharul, sarea, piperul si feliile de lamaie curatate de coaja.

Se dau intr-un clocot, apoi adaugam chiftelele pe care nu le lasam mai mult de 10 minute pe foc. la final adaugam verdeata si servim.

Pofta buna! IMG_5912


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Chiftele de curcan

  1. July 2, 2014 at 8:30 am

    Un deliciu, imi plac grozav de mult chiftelutele asa ca vin la tine la masa! Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.