Mancare de praz cu masline

Print pagePDF pageEmail page

IMG_4739Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)

Ingrediente:

  • 3 – 4 fire de praz
  • o ceasca de masline negre (desarate)
  • un pahar de vin alb (sec)
  • sare dupa gust
  • piper boabe (cateva bobite)
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

  • Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.
  • Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).
  • Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.
  • Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie  (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).
  • Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.
  • Se adauga  patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!

Este delicios!

Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!

Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!IMG_4743

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Mancare de praz cu masline

  1. April 3, 2014 at 4:22 pm

    O mancare de post foarte apetisanta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *