Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)
Ingrediente:
- 3 – 4 fire de praz
- o ceasca de masline negre (desarate)
- un pahar de vin alb (sec)
- sare dupa gust
- piper boabe (cateva bobite)
- o foaie de dafin
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.
- Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).
- Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.
- Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).
- Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.
- Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!
Este delicios!
Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!
Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!
O mancare de post foarte apetisanta !