Eu zic ca dupa sarbatorile astea “grele” merge o ciorbita acra de salata, ca sa ne mai spalam putin stomacul. Ce ziceti?
Este una din preferartele mele, merge bine dreasa cu ou si iaurt si asezonata cu mult marar verde.
Pofta buna si spor la gatit! 🙂
Ingrediente: pentru o oala de 4 l
doua salate
1 morcov mare
1 pastarnac
3 tije telina petiol (sau un sfert telina radacina)
o ceapa mare
1 ardei gras
5 linguri de ulei
1 lingura vegeta
sare dupa gust (daca mai e cazul, dupa ce ati pus vegeta)
2 linguri orez
4 oua (pentru omleta)
bucatele de sunculita afumata
o legatura marar
1l bors (sau zeama de la o lamaie)
Spalam bine salata si o taiem fasii. O punem deoparte intr-un castron.
Punem legumele tocate in oala cu apa pe care am umplut-o doar pe jumatate. Adaugam sare iar cand s-au fiert, punem o lingura vegeta si putin piper. Gustam si daca mai este nevoie de sare, mai adaugati dupa gust.
Punem orezul si salata in oala si lasam sa fiarba la foc mediu.
Intr-o tigaie teflonata, punem cateva linguri ulei si prajim sunculita afumata. Cand s-a rumenit, adaugam cele 4 oua baute bine si rumenim pe o parte si pe alta. Eventual adaugam in omleta si marar verde tocat!
O taiem bucatele si o punem in ciorbita. La final se adauga borsul dat intr-un clocot si verdeata tocata marunt.
O putem drege cu iaurt sau smanatana.
Este delicioasa!
Pofta buna!
ca la bunica la tzara ! ce bunatate !