Negresa cu inima de cocos

Print pagePDF pageEmail page

IMG_6787

Aceasta reteta am preluat-o de la Laura Adamache si vreau sa-i multumesc pentru delicioasele retete cu care ma imbie de atatea ori!

Am facut negresa aceasta pentru prima data in decembrie si am fost cu totii extaziati! Are o textura umeda, parfumata, datorita fulgilor de cocos si o crusta crocanta! Se topeste in gura efectiv si nu mai imi trebuie alta reteta de negresa! Asta e cea mai buna, dupa parerea mea :-). Va invit sa o incercati cu incredere!

A, si ce mi-a placut cel mai mult la aceasta prajitura….faptul ca nu trebuie sa bag mixerul in priza, nu batem nici un albus, nimic, totul se desfasoara in liniste. eu am facut-o cand baiatul meu dormea 😉

Ingrediente: pentru o tava potrivita de 20cm/30 cm

240 gr unt

320 ciocolata amara

200 gr faina

320 gr zahar

6 oua

un praf de copt

Inima de cocos:

300 ml lapte condensat

170 gr nuca de cocos

2 linguri zahar pudra (numai daca laptele condensat nu este dulce)

Mod de preparare:

Intr-o craticioara de inox punem untul impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam pana cand acestea s-au topit si omogenizat.

IMG_6761

Dam deoparte craticioara si adaugam tot zaharul amestecand pana cand s-a incoroprat. Zaharul nu trebuie sa se topeasca.

IMG_6763

O lasam sa se raceasca putin (nu trebuie sa fie foarte fierbinte pentru a nu se coagula oul), apoi adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare aditie cu ajutorul unui tel.

IMG_6768

Cernem faina si praful de copt si o adaugam in ploaie peste compozitia de ciocolata amestecand bine de jos in sus.

Inima de cocos:

Intr-un castronel punem fulgii de cocos si laptele condensat si amestecam pana cand devine pastoasa.

IMG_6767

Asamblare prajitura:

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitia de ciocolata.

Din loc in loc punem pasta de cocos cu ajutorul unei linguri apoi turnam si cealalta jumatate de compozitie.

IMG_6770

Deasupra punem restul de pasta de cocos cu lingura si amestecam cu ajutorul unui cutit prin cele doua compozitii, creand irizatii.

IMG_6771

O coacem in cuptorul incins la 170 ºC timp de 40 – 50 de minute. O incercam cu un betigas si cand acesta iese curat, o scoatem din cuptor.

IMG_6773

O taiem rece, sau calduta, in nici un caz fierbinte!

IMG_6781

Pofta buna!

Mirosul este imbatator de irezistibil! Ce poate fi mai bun decat o combinatie intre cioco si cocos 🙂

Sper sa va placa si voua!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Negresa cu inima de cocos

  1. raluca balogh
    July 25, 2013 at 1:04 pm

    arata supeerb!cremoasa puhava, tot tacamu!

    1. Gabriela
      July 26, 2013 at 12:58 am

      Sa o faci si tu Ralu! ca e prea buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *