Tort cu crema de iaurt si piersici

Print pagePDF pageEmail page

IMG_8504Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara  cautand idei :-).

Asadar,  la o cafea de dimineata, ma tot gandeam ce as putea sa fac eu, asa, mai rapid, mai necostisitor si aratos pe deasupra :-). So , aici aveti reteta, si sigur sigur o sa o faceti , mai ales daca aveti copii, pentru ca e super racoritor!

Ingrediente: (pentru o forma de 24-26 cm)

un pachet piscoturi (40 in pachet)

o cutie de compot de piersici (750 gr)

400 ml iaurt (gras sau degresat, cum preferati)

15 gr gelatina granule

o budinca de vanilie (Dr. Oetker)

500 ml lapte

4 linguri de zahar (pentru budinca)

150 gr zahar (pentru iaurt)

 200 ml frisca (pentru ornat)

1 lingura zahar pudra (pentru frisca de ornat)

inimioare de ciocolata (optional)

Mentiune: tortul se poate face sub forma de prajitura intr-o forma dreptunghiulara (tava cu dimensiunile 22/30 cm) si ca baza puteti folosi un blat de pandispan !

Mod de preparare:

  • In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete)
  •  Pentru budinca de vanilie am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.
  • O tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si dizolvata (pe baie de abur sau 30 de secunde la microunde), mixand foarte bine pana se incorporeaza.

IMG_8438Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile. Zaharul din iaurt se va dizolva singur cat timp sta pe masa.

IMG_8437Scurgem sucul de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alta.

Asezam piscoturile  intr-o forma de tort cu inel detasabil, taindu-le la baza exact cat este de inalata forma.IMG_8440Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.

IMG_8441Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.

IMG_8442IMG_8444Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore). Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare cu 1 lingura de zahar pudra si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:

IMG_8449Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.

Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.

Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile :-), asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede 🙂

IMG_8467

IMG_8501

 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Tort cu crema de iaurt si piersici

  1. felicia
    March 3, 2013 at 4:48 pm

    USOR DE FACUT SI RACORITOR, NU TE MAI SATURI DE EL !!!

  2. adina
    November 8, 2013 at 6:51 am

    Buna, imi place aspectul acestei creme si parca-i simt deja gustul , as vrea sa te intreb ceva doar , zaharul din iaurt se omogenizeaza cu acesta pana se topeste sau cum, ma duce un pic in eroare indicatia cum ca se da deoparte dupa ce sa adauga , si nu stiu cum sa fac?

    1. Gabriela
      November 8, 2013 at 12:00 pm

      Se da deoparte pana pregatesti restul, zaharul se dizolva incet incet pana inmoi piscoturile ;-), nu trebuie sa faci nimic altceva! Pupici si sa-mi spui cum ti-a iesit!

  3. Maria
    July 15, 2014 at 1:54 pm

    Buna! Ce fel de iaurt sa folosesc? Trebuie ceva anume? Dvs de care ati folisit?

    1. Gabriela
      July 15, 2014 at 1:58 pm

      Iaurtul pe care il folosesc eu are 6% grsdime dar se poate folosi si cu un procent mai mic!

  4. Nicoleta
    August 17, 2014 at 2:45 pm

    Ce cantitate de crema de vanilie trebuie la tort e păcat sa faci in casa si sa folosești prafuri

    1. Gabriela
      August 17, 2014 at 5:37 pm

      Cantitatea de crema de vanilie se face din 500 ml lapte. Daca nu iti place crema Dr. Oetker, poti face reteta de casa dind click aici: http://gabrielacuisine.ro/mini-tarte-cu-fructe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *