Piept de pui cu rosii

Print pagePDF pageEmail page

IMG_8301

IMG_8303

Va spun sincer, am facut acest piept de pui in cea mai mare viteza si cu inspiratie de moment si a iesit senzational de bun! o sa vedeti si de ce :-), dar mai inainte de toate vreau sa va spun ca este numai bun pentru cei ce tin o dieta hipocalorica, dupa cum se stie pieptul de pui este recomandat in majoritatea regimurilor de slabire!

Asadar aveti nevoie de :

2 piepti mari de pui taiati in doua si dezosati

o rosie mare

oregano

piper

boia dulce de ardei

condimente pentru pui (eu am folosit de la Vegeta)

3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare: (10 minute plus 30-40 minute timp de coacere)

Spalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna.

Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline (cca 2 linguri) apoi il asezonam cu boia dulce, piper si condimente pentru pui (daca nu aveti condimente pentru pui, putem pune doar vegeta).

Taiem o rosie in doua apoi o feliem si punem feliile peste piept dupa care punem si restul de ulei (prin picurare) apoi presaram putina sare si oregano deasupra.

Bagam in cuptorul incins la 180ÂșC pentru circa 30-40 de minute pana se rumeneste frumos!

Atentie sa nu se usuce! Rolul rosiilor este ca pieptul sa nu se usuce . Daca este copt suficient, acesta va ramane foarte zemos.

Ca sa evitati “uscarea” lor, puteti sa acoperiti vasul cu o folie de aluminiu pentru primele 20-30 de minute, apoi il descoperiti in ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca.

Este de-li-cios!

Pofta buna!

Daca nu tineti un regim foarte drastic, pieptul merge cu un vin alb sau rose de buna calitate ;-)!

La acest fel de mancare am avut ca garnitura fasole pastai cu usturoi si o salata. Garnitura va voi prezenta in postarea urmatoare!

Merge cu orice fel de garnitura, cartofi baby sau normali, orez simplu, piure, fasole lata, legume la cuptor etc!

IMG_8302


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.