Trufe

Print pagePDF pageEmail page

IMG_8262IMG_8257 IMG_8242

Ingrediente ganache: (pentru cca 30 de trufe)

250 ml frisca lichida

270 gr ciocolata amaruie (minim 55% cacao)

Optional

rom/brandy

esenta portocale

esenta de menta

esenta de migdale

Pentru decorat:

cacao neindulcita

alune macinate (sau intregi pentru miez)

Trebuie sa recunosc ca am o mare pasiune pentru tot ce inseamna ciocolata iar trufele sunt printre preferatele mele! Asa ca am hotarat sa fac macar o data aceste minunatii de bomboane care sunt foarte usor de facut si numai bune pentru Valentine”s Day :-).

Sa fiti iubiti!

Mod de preparare:

Taiem ciocolata amaruie in bucatele mai mici si o punem intr-un bol.

Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc  si lasam sa se infierbante. Atentie: nu trebuie sa fiarba deloc! trebuie sa fie fierbinte, cand incepe sa faca mici bule de aer pe marginea craticioarei, o luam de pe foc si o turnam peste ciocolata taiata in bucatele.

O lasam sa se odihneasca 1 minut apoi, cu ajutorul unei lingure de lemn sau o spatula, mestecam pana cand ciocolata este total incorporata in frisca si crema devine lucioasa.

Adaugam in aceata compozitie 2 linguri de rom (alcool) sau brandy. Daca nu avem asa ceva in casa, nu-i nici o problema, ideea este ca alcoolul ii va da o aroma deosebit de fina.

Impartim crema in doua sau trei, daca vrem sa facem trufe cu arome diferite, daca nu, le facem simple.

Eu am facut de doua feluri, simple si cu alune.

Asadar, lasam crema la racit cel putin 2 ore in frigider sau o dam pe balcon daca este frig afara, la mine erau -2 ºC asa ca s-a racit relativ repede. Crema trebuie sa fie tare ca sa putem manevra trufele.

Cand s-a racit in totalitate, cu ajutorul unui cleste de inghetata (sau linguita cum am facut eu..), formam mici gramajoare pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt sau aluminiu.

IMG_8140

Ne inmuiem mainile in apa rece pentru un minut si luam fiecare gramajoara de crema pe care o rulam in maini repejor (ciocolata se topeste foarte repede) pana cand formam niste bile. Pentru trufele umplute, am folosit alune, am bagat cate o aluna inauntru apoi le-am rulat in maini.

Eu am folosit niste manusi de unica folosinta ca sa nu ma mazgalesc de ciocolata pana la urechi :-), si din cand in cand mi-am mai inmuiat mainile in apa rece dupa care m-am sters cu un servet de hartie.

Trufele astfel formate le tavalim prin cacao sau alune macinate si le asezam in hartiute de bomboane, apoi le bagam la frigider.

Sunt extraordinar de bune, se topesc in gura!

Pofta buna la bomboane! 🙂

IMG_8223

IMG_8218


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Trufe

  1. February 13, 2013 at 7:12 am

    Sunt fan trufe de ciocolata!

    1. Gabriela
      Gabriela
      February 13, 2013 at 11:53 am

      Si eu sunt! de fapt sunt fan CIOCOLATA! 🙂
      Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *