Click here for English version!
Acest tort se numeste ” Tuxedo” deoarece este alb si negru exact ca un “Tuxedo” (in romana = smocking). Eu il cumpar aici dintr-un magazin care se numeste Costco si unde gasesti o sumedenie de prajituri delicioase, este foarte ciocolatos (a se vedea ingredientele), foarte decadent si divin de bun! Va avertizez totusi, ca are multa ciocolata si, pentru cei bolnavi cu inima, nu prea este recomandat :-).
Vreau sa zic doua cuvinte si despre blat, reteta am gasit-o pe foodnetwork postata de Betty Croker care este foarte recunoscuta pentru retetele de dulciuri in Statele Unite si Canada. Dupa mine, este cel mai bun blat, extrem de simplu de facut si extrem de bun, umed, potrivit de dulce (as putea spune chiar perfect), moale, nu trebuie insiropat, are o culoare superba…si, va va placea atat de mult, incat o sa il mai folositi, cu siguranta, si la alte torturi/ prajituri. Se poate consuma si ca atare.
Si…cu acest tort, am sarbatorit ziua de nastere a sotului meu, care si-a dorit foarte mult ca eu sa reproduc deliciosul tort Tuxedo pe care de obicei il luam de-a gata si pentru ca am vrut sa vedem daca ne iese la fel ca cel cumparat din magazin. Eu zic ca mi-a iesit 🙂
Ingrediente: pentru o forma cu diametrul de 24cm (cantitati in grame si cani/cups de 250 gr)
Blaturi:
250 gr faina (1 3/4 cani faina)
80 gr cacao ( 3/4 cana cacao)
400 gr zahar (2 cani zahar)
1/2 lingurita sare
2 oua mari
1 lingurita praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
125 ml ulei (1/2 cana ulei)
250 ml lapte batut sau iaurt (1 cana)
125 ml cafea proaspata (1/2 cana cafea)
Crema ganache neagra:
200 gr ciocolata amaruie (55%cacao)
200 ml frisca lichida
Crema ganache alba:
200 gr ciocolata alba (de foarte buna calitate)
200 ml frisca lichida
 Crema ganache pentru imbracat tortul:
175 gr ciocolata cu lapte (sau amaruie)
175 ml frisca lichida
Glazura:
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
1 lingura miere
+ 50 gr ciocolata alba pentru ornament
Blat: mentionez ca blatul inainte de coacere este foarte lichid! asa trebuie sa fie si se va coace negresit din cauza agentilor de crestere la temperatura mica de 175ºC (sau 350ºF in cuptor electric cu ventilatie)
- Preincalzim cuptorul la 175ºC.
- Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le amestecam cu un tel sau cu o lingura ca sa se amestece bine. Daca avem robot de bucatarie, le putem pune direct in vasul acestuia si mixam cateva secunde.
- Ingredientele lichide (inclusiv ouale)le punem in alt vas si le turnam peste cele uscate apoi mixam bine pana la incorporare.
- Tapetam 2 tavi de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie in fiecare.
- Introducem in cuptor si coacem aprox. 35 – 40 min, pana trec testul scobitorii.
- Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit cca 15 min. apoi le punem pe un gratar sa se raceasca in totalitate.
Este obligatoriu sa coacem 2 blaturi, nu unul, deoarece este foarte greu de taiat! Daca nu aveti 2 forme de tort, atunci le veti coace separat!
Crema ganache neagra:
- Incalzim frisca lichida intr-o craticioara de inox.
- Cand s-a infierbantat bine si este aproape de punctul de fierbere, tragem craticioara de pe foc si punem ciocolata rupta bucatele. Lasam 1 minut sa se odihneasca, apoi amestecam cu telul pana cand devine o crema omogena si lucioasa.
- Bagam recipientul cu crema la congelator pentru aprox. 20 min., dar verificam din 5 in 5 minute crema si mestecam in ea ca sa se raceasca uniform.
- Dupa ce s-a racit, batem crema cu un mixer electric pana devine pufoasa si se deschide la culoare (nu mixati prea mult ca se intareste foarte repede!, mixati doar cat sa isi deschida putin culoarea si sa fie suficient de tare ca sa o puteti intinde pe tort) Cum am batut-o, o si intindem pe primul blat, altfel, se va intari si va fi foarte greu de intins! mai ales daca ciocolata a avut un continut ridicat de cacaco (mai mare de 55%).
Crema ganache alba si crema ganache pentru imbracat tortul:
Vom urmari acelasi procedeu ca si la crema ganache neagra!
La crema alba este foarte important sa folosim o ciocolata alba ambalata, de foarte buna calitate. Eu aici folosesc Lindt, in Romania stiu ca cea mai buna este Milka, Heidi etc. Voi stiti mai bine ce e pe piata!
Mentionez ca ganachul alb este mai greu de batut daca nu s-a racit foarte bine frisca! Dupa ce am topit ciocolata alba in frisca si am omogenizat, bagam recipientul la congelator si lasam un timp mai indelungat sa se raceasca (verificam cu degetul cat de rece este, trebuie sa fie rece ca si frisca pentru batut), apoi batem crema cu mixerul pana devine pufoasa si se poate aseza pe tort.
O alta varianta ar fi sa faceti asa:
- Faceti crema neagra, o puneti pe blat, apoi faceti crema alba si o puneti pe celalat blat (adica fiecare blat sa fie asezat pe farfurii diferite). Bagati blaturile in frigider peste noapte (eu asa am mai facut) apoi le veti suprapune CU MARE GRIJA 🙂
Asamblare tort:
- Punem primul blat pe un platou pentru torturi, intindem crema ganache neagra si nivelam. Daca vi se pare moale, bagati tortul la frigider cca. 30 min.
- Peste crema ganache neagra vom pune crema ganache alba, Eventual putem folosi un inel detasabil cand punem ganachul alb deasupra celui negru, dam tortul la frigider pentru aprox. 2 ore, apoi putem pune si blatul de deasupra!
- Ornam cu ganachul pentru imbracat tortul (care l-am facut dupa ce s-a inchegat bine crema alba la frigider) si il nivelam frumos cu o spatula pe margini cat si deasupra.
- Pana pregatim glazura, tortul va sta la rece.
Crema pentru imbracat tortul: se face la fel, inclaziti frisca, puneti ciocolata maruntita, omogenizati cu telul, refrigerati, apoi mixati pana devine pufoasa (dar lasati-o un pic mai moale ca sa o puteti intinde cu usurinta pe tort)
Glazura:
- Pentru glazura, punem frisca la infierbantat, pe foc mic, apoi adaugam ciocolata, lasam 1 minut sa se odihneasca si omogenizam cu un tel pana ciocolata s-a topit. Adaugam si o lingura de miere si amestecam bine.
- Lasam glazura la racit la temperatura camerei, apoi o turnam peste tort si o lasam sa se scurga bine.
- Topim si ciocolata alba pe baie de abur sau la microunde (verificata din 15 in 15 secunde) si o turnam din loc in loc peste glazura.
- Cu ajutorul unei scobitori vom intinde ciocolata alba in forme circulare prin glazura de ciocolata neagra pentru a crea acel efect, frumos, irizat.
Cand taiem tortul, neaparat vom introduce lama cutitului in apa fierbinte pentru cateva secunde,il stergem cu un servet de hartie apoi taiem. Altfel tortul nu se va taia perfect, crema se va lipi de lama cutitului iar blatul va parea sfaramicios!
Modul de preparare nu este deloc dificil, dimpotriva, cremele se fac toate la fel, cat si glazura. Singurul inconvenient este timpul de asteptare pana se racesc cremele ca sa putem asambla tortul. Dar merita incercat, este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat pana acum. Cu mana pe inima!
Pofta buna!
Mentiune: Acest tort se poate face doar cu crema de ciocolata neagra, dar nu se va mai numi Tuxedo se va numi doar tort de ciocolata.
In acest caz se poate face o singura crema ganache neagra (insumati cantitatile de la crema ganache neagra cu crema ganache pentru imbracat tortul) si cand montati tortul, puneti jumatate din crema pe primul blat apoi al doilea blat (fara sa refrigerati dupa ce ati pus crema, este suficient de tare crema ca sa sustina blatul al doilea), apoi acoperiti cu restul de crema si ornati cu glazura.
- Chocolate ganache for inside layers:
- 200 g dark chocolate (55% cocoa) or 1⅓ cup chocolate chips
- 200 ml whipped cream or ¾ cup
- White chocolate ganache for inside layers:
- 200 gr white chocolate 1⅓ chocolate chips
- 200 ml whipped cream ¾ cup
- Chocolate ganache for covering the cake;
- 125 g milk chocolate (or dark) or ¾ cup chocolate chips
- 50 g white chocolate (optional) or ⅓ cup chocolate chips
- 175 ml whipped cream or ¾ cup
- Chocolate Glaze:
- 100g dark chocolate or ⅔ cup chocolate chips
- 100 ml whipped cream or ⅓ cup
- 1 tablespoon honey
- For the sponge cakes:
- Butter, for greasing the pans
- 1¾ cups all-purpose flour, plus more for pans
- 2 cups sugar
- ¾ cups good cocoa powder
- 2 teaspoons baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon kosher salt
- 1 cup buttermilk, shaken
- ½ cup vegetable oil
- 2 extra-large eggs, at room temperature
- 1 teaspoon pure vanilla extract
- 1 cup freshly brewed hot coffee
- conversions here: https://www.errenskitchen.com/cooking-conversions/cups-to-grams-and-oz/
- Preheat the oven to 350 degrees F. Butter two 8-inch x 2-inch round cake pans. Line with parchment paper, then butter and flour the pans.
- Sift the flour, sugar, cocoa, baking soda, baking powder, and salt into the bowl of an electric mixer fitted with a paddle attachment and mix on low speed until combined. In another bowl, combine the buttermilk, oil, eggs, and vanilla. With the mixer on low speed, slowly add the wet ingredients to the dry. With mixer still on low, add the coffee and stir just to combine, scraping the bottom of the bowl with a rubber spatula. Pour the batter into the prepared pans and bake for 35 to 40 minutes, until a cake tester comes out clean. Cool in the pans for 30 minutes, then turn them out onto a cooling rack and cool completely.
- Black ganache:
- Put whipped cream into a stainless steel saucepan and put it on low heat.
- When its hot, add the chocolate pieces and let it rest for 1 minute, then stir with a whisk until chocolate has melted and becomes shiny and creamy.
- Allow the ganache to cool in the freezer for approx. 15 minutes.
- When cool, beat the ganache cream with an electric mixer until it becomes fluffy and pale.
- White and cream ganache cream ganache for cake dressed:
- Follow the same procedure as for the black ganache cream!
- If you want, you can make one single black ganache cream, but keep about a quarter for covering the cake.
- Assembling the cake:
- Place the 1st cake layer (the sponge) on a plate, add the black ganache and level it well. If it seems soft,refrigerate the cake for aprox. 30 min.
- Over the black ganache cream, add the second layer of the white ganache and refrigerate as well, then put the second layer of cake (the sponge)and level the cake well with the remaining ganache.9Aprox. ¼ from the black ganache) Introduces the cake in the refrigerator until the frosting is ready.
- Glaze: (frosting)
- For frosting, put cream over low heat, then add the chocolate, leave to rest for 1 minute and stirr well with a whisk until chocolate has melted. Add a tablespoon of honey and mix well.
- Let the glaze to cool at room temperature, then pour over the cake and let it drain well.
- Melt white chocolate on a steam bath or in the microwave (check in 15 to 15 seconds) and pour over the glaze from place to place.
- Using a toothpick spread the white chocolate and makecircular shapes into the frosting to create that effect, beautiful, iridescent.
- When you cut the cake,it is necessarily to introduce the knife in hot water for a few seconds, otherwise the cake will not be cut perfectly, the cream will stick and the cake will seem crumbly !
- Preparation is not difficult, creams are all the same, and frosting. The only thing is the waiting time to get cold the ganache creams so we can assemble the cake. But it is worth trying, is the best chocolate cake I've eaten so far!
- Enjoy!
Â
La multi ani sotului tau! Irezistibil tortul aniversar!
Multumesc Alina! chiar ca a fost irezistibil! Pup!
Asa o bunatate de desert vreau si eu sa servesc. Bravo!
Multumesc Rocsy! pupicei!
Wow, ma uit la poze si salivez in nestire!! Arata grozav de bine, si eu vreau o felie maaare de tot!
🙂 multumesc Paula! iti trimit si tie o felie maaaaree de tot ;-). Pup!
arata minunat…FELICITARI!! 😀
Multumesc frumos Brigytte!
Buuune torturile la Costco! “Tuxedo” in romana e “smoking/smoching”, “frac” e “tailcoat”.
Linda multumesc pentru precizare, uite ca nu m-am gandit :-), cred ca m-am grabit la scriere! Pupici si te mai astept pe aici!
This great! I am going to showcase this on my Facebook page https://www.facebook.com/SeductionInTheKitchen you are welcome anytime to post your photo and post links on it!
Arata senzational!L-as face de ziua mamei.
Iti multumesc Lilly 🙂 si ma bucur ca iti place! Sunt convinsa ca o sa fie un succes! Te mai astept!
Buna, te urmaresc de foarte mult timp, si pot zice ca esti o super suoer gospodina,tortul arata excelent…felicitari!
Ma bucur Daniela ca iti plac retetele si ca ma urmaresti! te pupic si mai astept feed backuri de la tine 😉
Thank you for sharing. Please subscribe to get the latest recipes.
great cake.
this looks absolutely fabulous. Just what Chef wants to see on his buffet table at work.
Thanks Edna! it was fabulous! I hope you will try it! 😉
yes indeed Mike! you have to try it ;-)!
it looks very yummy. i will try this recipe. i will let u know if it will be a sucess. thanks
Thanks Shiela! I hope you will do it! its going to be a success for sure! 😉
Desigur ca tentatia a fost prea mare sa ii pot rezista!!!SSSSSSUUUUUUPEEER!! GREAAAT!
Sunt foarte bucuroasa ca l-ai incercat si ca ti-a si iesit! cu acest tort nu ai cum sa da gres! pupicei!
Buna!
platul este foarte lichid cand il pui la copt sau ce consistenta ar trebui sa aiba? al meu curge ca laptele batut 😀
Andreea, da, intr-adevar blatul inainte de coacere este foarte lichid, dar se va coace in 45 de minute negresit! Stai linistita, vasa trebuie sa fie! Spor si sa-mi spui cum ti-a iesit!
Gabriela, a iesit excelent, mai trebuie sa lucrez putin la blat dar gustul este demential. Foarte duuulce dar este ceea ce cautam, muuuuuulta ciocolata. Succes!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556923931036091&set=a.228811967180624.56310.100001554679566&type=1&theater
Ma bucur foarte mult Andreea! era de asteptat! pupicei!
OHHHH! Cum poate sa arate! O sa il visez la nopate!
:-), sa stii ca si mie mi se mai intampla sa visez la un tort!
Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 de cm. Va iesi bine si intr-o forma de 26 cm si intr-una de 20 de cm chiar, dar tortul va fi mai inalt in cea de 20. Success si sa imi spui cum ti-a iesit!
Foarte bine arata! Ti-am vazut poza asta ieri pe http://erecipecards.com/, sper ca tu ai pus-o, atlfel…
da scumpa mea, sotul se mai ocupa de blog asa ca el cred ca a trimis retetele 🙂
Minunat!!!
de ce nu se bate crema ca si in poze?? trebuie mult mixata pana sa devina asa? si am impresia ca e cam lichida..
Draga mea la ce crema te referi? la cea alba? daca da, intr-adevar crema alba trebuie bine racita si batuta pana devine pufoasa si sa aiba o consistenta astfel incat sa o poti intinde pe tort si sa nu curga. intotdeauna ganachul alb este mai moale decat cel negru dar daca ti se pare prea moale, poti folosi un inel detasabil cand o pui pe tort, bagi tortul in frigider dupa ce ai pus ganachul alb (aprox. 2 ore) apoi poti pune blatul de deasupra! Succes!
Salut,
multumesc pt retea, gustul este minunat.
Am o nelamurie… ai uitat sa dai instructiunile pt “Crema ganache pentru imbracat tortul” sau nu le vad eu …. momentan tocmai pregatesc tortul, oricum ai mentionat ca toate cremele au aceasi procedura.
sarbatori fericite!
Elena
Draga mea Elena, cremele au toate aceeasi procedura, se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere, se trage de pe foc, se adauga ciocolata, si se amesteca cu un tel pana se topeste ciocolata si crema devine lucioasa! De aceea am zis ca, daca vreti, puteti face o singura crema neagra ca sa nu munciti de doua ori. Este acelasi lucru!
Sarbatori fericite si ma bucur ca ti-a placut!
salut, multumesc pt reteta, am facut tortul , crema alba nu mi-a iesit perfect, dar tot a fost foarte bun,
elena
La multi ani si cat mai multe retete delicioase ! 🙂
La multi ani Mirela! nu stiu cum de am omis comentariul tau pana acuma, poate din cauza ca ai mai comentat si la alte postari si acum intra automat deci nu mai imi intra ca si comentariu nou . Pupicei!
Super tort ! L-am facut si eu !! 🙂 Mersi Gabriela pentru reteta !
Am vazut ca l-ai facut, l-am sharuit si eu pe facebook ;-), ti-a iesit perfect! Bravoo!
salut, un tort delicios, sin pacate crema alba nu mi-a iesit dar tot a fost f bun, nu-l recomand pt opii pt are f f multa ciocolata! o reteta de 5 stele, multumesc
Iti multumesc Elena! secretul este sa ai frisca foarte proaspata si naturala (cu 35%grasime) si ciocolata alba sa fie de calitate, gen heidi, Milka etc, ce se mai gaseste pe piata si este forte bun. Eu nu mai locuiesc in Romania si aici folosesc Lindt!
Ma bucuur ca ti-a placut si poate data viitoare o sa iti iasa perfect 😉
Pupici!
Cu placere!ma bucur tare mult ca v-a placut!, totusi sunt mahnita cand aud ca nu va iese crema alba… o alta optiune (inafara de detaliile din reteta) este sa puneti gelatina dizolvata in crema alba, si se se puna la racit intr-un inel detasabil daca este foarte lichida. Asa reuseste 100 %! Totusi la aceasta cream trebuiesc folosite cele mai bune ingrediente, frisca f buna cu 35% gradime si ciocolata superioara calitativ!
Buna Gabriela
vreau sa fac acest tort
intrebare; cantitatile de la crema ganache neagra nu imi ajung sa imbrac si tortul? sau ar trebui sa dublez ca sa imi ajunga si pentru blat si pentru imbracat? multumesc
Draga Amalia, la ingrediente este specificat asa: crema ganache neagra (pt interior – cu cant. 200 gr frisca si 200 gr ciocolata), crema ganache alba (la fel, 200 gr frisca si 200 gr ciocolata) si crema ganache neagra pt. imbracat tortul (cu cant. 175 gr frisca si 175 gr ciocolata cu lapte sau neagra).
Scrisesem ca se poate face o singura crema ganache neagra (pt. ca are acelasi procedeu de preparare), dar am modificat si am zis ca se poate face o singura crema neagra (cumuland cantitatile de la crema din interior cu cea pt. imbracat tortul, NUMAI DACA facem un tort in care punem doar crema neagra).
In cazul in care faci si cu crema alba, recomand sa faci cremele pe rand, cele de interior le poti face una dupa alta, iar cea de imbracat tortul (175 gr ciocolata si 175 gr frisca) o faci dupa ce s-a intarit crema alba cum trebuie pe tort!
Sper ca m-am facut mai bine inteleasa! Succes!
buna Gabriela
multumesc pentru lamuririle pe care mi le-ai dat cu atita rabdare. esti the best!
azi am facut si eu tort de ciocolata( fara ganache alb) pentru valentinul meu 🙂
si de la tine m-am inspirat pentru crema
blatul l-am facut din premix de la Duncan Hines, eu stau in Olanda si l-am gasit la un magazin de dulciuri
acesta promite ca iti va iesi “a moist cake”si rezultatul a fost exact asa
prietenul meu imi pomeneste mereu de DEVILS CAKE ca ce bun e , si sper sa nu il dezamagesc 🙂
te urmaresc cu noi retete, m-ar interesa niste retete de prajituri ale Marthei Stewart
Wow, esti fix cu gandurile mele :-). In primul rand multumesc ca ma urmaresti cu atata interes! este o surpriza placuta si ma bucur ca ai facut tortul! Te asigur ca blatul de la Tuxedo este umed asa cum ti-ai dori, pentru mine este cel mai bun blat care l-am facut pana acum, ca gust si consistenta plus ca se face extrem de usor. data viitoare, te rog sa il incerci cu incredere, mai fac si eu blaturi “la cutie” cand ma grabesc dar asta trebuie neaparat incercat ;-).
In privinta Marthei Stewart …tocmai m-a cadorisit sotul cu un volum de torturi si checuri si am si facut din retete, una din ele este cea de la checul cu merisoare, nuci si portocale, il gasesti la checuri, si, in curand, o sa postez un tort ciocolatos, super ciocolatos as spune, pe care nu am avut tp sa il pregatesc pt. site pt. Sf. Valentin, dar poate zilele astea, ca am long week-end.
Pupicei multi!
l am facut si eu , buuun tort..atata doar ca, nu stiu daca am gresit cu ceva dar blatul meu nu erea chiar fluid asa cum ma asteptam ci mai degraba ca o compozitie de chec. a iesit foarte gustos si pufos , numai ca a avut defectul ca se sfarama intr-un hal ce n-am intalnit pana acum ,, m-am chinuit sa lucrez cu el sa nu se sfarame de tot 🙂
oricum, multumesc pentru reteta, colegii mei au avut un singur comentariu, si anume ca tortul a fost PREA MIC
Geanina ma bucur tare mult ca ti-a placut! Poate a fost sfaramicios cand l-ai taiat? am specificat in reteta ca trebuie taiat cu un cutit al carui lama a fost trecuta prin apa fierbinte, pentru ca altfel se sfarama si se si lipeste crema de cutit 😉
Pupici!
excelent site-ul…bravo Gabriela,foarte explicita in retete…..
Bine ai venit ISA! Ma bucur nespus ca îți place, sper să încerci cât mai multe rețete! Pupicei!
vreau sa-ti spun Gabriela ca am incercat tortul si am dat gata oaspetii unei aniversari unde, eu m-am angajat sa fac tortul a iesit un deliciu,demult cautam un blat care nu trebuie sa il insiropez,m-as bucura daca gasesc o reteta in genul asta dar fara cacao.Felicitari pentru site m-ai castigat ca vizitatoare constanta! tine-o tot asa!
Ma bucur nespus Isa! acest tort este mai mult decat senzational! Un blat de tort umed pentru torturile albe este cel de la checul cu lamaie si unt de aici: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/. Sper sa iti placa! Pupicei multi!
Mulțumesc mult de tot pentru rețetă! A ieșit o nebunie. Jos pălăria!
Ma bucur mult Diana! te mai astept 😉
mi,am propus sa fac acest tort…dar o mica intrebare,.
va rog sa,mi spuneti ce diametru sa fie blatul??
CUM PRIMESC RASPUNSUL MA PUN PE LUCRU.
va urmaresc retetele, felicitari!
Trude
Bine ai venit Trude!
Diametrul tortului este de 24 cm. Succes!si multumesc ca ma urmaresti!
Pupici
Felicitari pentru minunatul tort! A iesit senzational, si spun asta eu fiind o impatimita a torturilor, insa putine sunt torturile care “ma dau gata”. Am facut aceasta reteta cu ocazia celei mai importante sarbatori pt. mine(ziua iubitului meu) si toti invitatii au fost foarte incantati (si iubitul meu foarte fericit, bineinteles) :).
Multumesc!
Super Catalina! Tare ma bucur cand aud ca v-a placut si a iesit minunat!
Pupicei!
iti multumesc din suflet pentru inspiratie…de cind te-am descoperit,din martie,am facut tortul asta de 3 ori,la aniversarile familiei noastre!multa bucurie ne-ai adus!
Cu mare drag! Uite acum il pregatesc si eu pentru seara de revelion! Si noi suntem extaziati dupa tortul asta 🙂
Mare inspiratie am avut cand l-am facut prima data. Mi-a luat vreo 5 ore sa il fac atunci, acum il fac cat ai clipi ;-).
Pupicei si sa aveti un an nou fericit si plin de bucurii!
Crema cu ciocolata alba a fost ca o smantana lichida.pacat.am lucrat la el o zi intreaga
Draga Antonia,
imi pare rau ca nu ti-a iesit,
Cand cumperi ciocolata alba, asigura-te ca este de cea mai buna calitate iar crema dupa ce ai facut-o trebuie racita foarte bine!
Bună pentru o forma e 28 cm ajung cantitățile sau trebuie dublate?mulțumesc
As zice dublate doar PT cremele din mijloc. Glazura este suficienta PT 28 cm. Și crema de îmbrăcat tortul tot dublata.
Multumesc de reteta. O sa o incerc cat de curand si-ti scriu impresiile. Citind-o mi se pare
ca aduce cu Tuxedo Cake. O sa incerc totusi sa pastrez forma originala, deci o sa coc blatul
intr-o tava de cozonac.
Ma bucur ca îți place rețeta, sper sa nu ai probleme, unele persoane au avut la crema alba. Succes!
Looks yummy.
Very useful recipe. Thank you.
Bună! Pentru o tava de 26 de cm ar trebui sa dublez cantitățile?
Da, e cam mare pt cantitatile mele, asa ca mai bine dubleaza!
Dublez și cantitățile pentru blat?
Draga mea ador acest blat e cel mai simplu de facut si cel mai gustos. Am o problema nu stiu ce cantitati sa folosesc pe tru o forma de 18cm sa nu iasavprea inalt. Te rog mult ajuta ma Merci mult, te pup.
Ma bucur mult că îți place tortul! Eu nu as modifica cantitățile…eventual poti încerca sa tai blatul dacă È›i se pare prea înalt. FoloseÈ™te un cuÈ›it foarte ascutit, serat. Succes!
Several of us would like to try this great recipe. Can you convert the measurements of gr & ml to cups, tablespoons etc.? We would greatly appreciate it. Thank you!
Sure!