Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.
Ingrediente: pentru 10 ardei
1 kg carne tocata de pui
2 conserve ciuperci
1 legatura marar verde
1 morcov
1 ceapa
3 linguri orez
sare dupa gust
piper
cimbru
1 rosie
o conserva suc de rosii (400 gr)
100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)
Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.
Tocam mararul si il amestecam cu carnea, ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si cimbru cat luati intre degete, aprox. 1/2 lingurita. (sau cat va place voua, dar nu prea mult!)
Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne. Dupa ce i-am umplut tapetam carnea de deasupra cu putina faina si le punem un capac, ori felii de rosie, felii de dovlecel sau chiar capacul ardeiului taiat si curatat de seminte.
Ii asezam intr-o cratita incapatoare, ii acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.
Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura – doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos).
La final tocam marar verde si punem pe deasupra.
Ii servim cu smantana sau iaurt.
Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim 🙂
Pofta buna!
Imi plac mult in combinatia asta de pui cu ciuperci!
Si mie mi-au placut foarte mult Rocsy! pupici!
Sa tot fie cativa ani de cand am mancat ardei umpluti… Mi-ai facut o pofta 🙂 desi la noi se fac un pic altfel.
Draga Laura si noua ne plac foarte mult ardeii umpluti, de data asta i-am facut si eu “un pic altfel” de obicei ii fac cu carne de porc sau mix de porc cu vita. Am vrut sa incerc si varianta cu pui si au fost chiar deliciosi!