Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata.
Ce-i drept timpul de preparare este un pic cam mare, dureaza ceva pana frigeti dovleceii si vinetele, dar va spun: este un deliciu!
Ingrediente:
– 5 dovlecei
– 3 vinete mai mari
– 500 gr branza telemea
– 5 oua
– 250 gr mozzarella
– o legatura marar
– sare si piper
– 2 rosii pentru ornat
Mod de preparare:
Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .
Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.
Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,
presaram branza rasa, ou batut si marar,
apoi asezam iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.
Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.
Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.
Cand este gata coapta presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!
Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!
Si o sectiune ca sa aveti idee cat de bine arata 🙂