Ingrediente:
un pachet de margarina (250gr)
3 oua
150 gr zahar
faina cat cuprinde (cca 400gr)
1 praf de copt
1 praf sare
1 plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie
nuci maruntite (optional)
400gr de gem caise (piersici)
Mod de preparare:
Scoatem margarina din frigider sa fie la temperatura camerei.
Cand s-a inmuiat, o punem intr-un castron impreuna cu zaharul si galbenusurile. (separam oualele si albusurile le vom bate spuma mai incolo) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si caoaja rasa de lamaie. Amestecam pana cand s-a incorporat bine faina iar coca nu mai este lipicioasa, ci potrivit de tare. Ea trebuie sa se crape cand apasam pe ea!
Impartim aluatul in doua si o jumatate o bagam la frigider pana cand pregatim gemul cu albusurile.
Tapetam o tava cu foaie de copt (32/22cm) si punem aluatul in tava cu mana apasand cu degetele pana cand il uniformizati. Aluatul este foarte fraged si nu poate fi intins cu facaletul.
Batem albusurile spuma (daca nu va place bezeaua de albusuri prea mult puteti pune un singur albus batut spuma sau chiar deloc, puneti doar gemul si nuca) si le amestecam cu gemul pe care apoi il turnam in tava peste aluat si peste care presaram nuca macinata mai mare.
Deasupra radem restul de coca pe razatoarea mare si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. (coca trebuie sa fi stat in frigider cca 30 de minute)
Se taie rece! altfel se va farama foarte tare, este foarte frageda si parfumata si o veti indragi cu siguranta!
La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!