Va recomand aceasta reteta de cornulete cu mana pe inima, sunt atat de fragede ca se topesc in gura, cu conditia ca untura sa fie de foarte buna calitate, fara miros si foarte bine purificata. Daca nu avem untura, le putem face si cu unt foarte gras (de minim 70% grasime).
Am cautat o gramada de retete si am incercat pana cum vreo 3, dar asta le bate pe toate. Este exact pe gustul meu si merita incercata, ca sigur le va bate vantul.
Pofta buna!
Ingrediente:
500 gr faina alba
220 gr untura (de buna calitate, pt. prajituri)
1 praf de copt
12 linguri apa
2 linguri otet
1 plic zahar vanilat
Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat).
Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura mainii si va fi usor de framantat. Nu trebuie sa o dam la rece!
Rupem un sfert din coca, facem o bila si o intindem pe blatul pudrat cu faina.
Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
Taiem rahatul cubulete si punem cate o bucatica de rahat pe marginea exterioara a razelor si apoi rulam.
Setam cuptorul la 375ºF (180ºC) .
Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor (depinde de cuptorul fiecaruia, poate dura mai putin!)
Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.
Pentru cornuletele cu gem, ca sa ne fie mai usor, intindem o foaie dreptunghiulara si intindem un strat de gem amestecat cu nuca daca vrem, apoi rulam coca ca o rulada. (nu de foarte multe ori, o data-de 2 ori). Coacem rulada ca atare apoi cand este gata o taiem bucatele, dar numai cand s-a racit putin pentru ca gemul este moale!
Sursa: http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ca
Vreau cateva cu gem pentru ca le ador…
Buna ziua. Am o intrebare…as putea folosi ulei in loc de untura? Multumesc!
Pana acum nu am incercat cu ulei. Banuiesc ca nu vor mai iesi atat de fragede. Totusi daca folosesti ulei, se vor pune mai mult de 4 linguri, pui ulei peste amestecul de faina si framanti, adaugand treptat pana ce devine o coca maleabila. Sau se poate folodi unt.
Nu trebuie lăsat sa crească?
Buna Madalina,
Cand folosim praf de copt , nu trebuie lasat sa creasca. Numai cand folosim drojdie lasam sa creasca inainte de a coace 😉
Azi m-am hotarat sa fac cornulete. Acesta reteta este super! Imi place totul! Aluatul se face usor, se modeleaza foarte bine, se coace repede iar produsul final este delicios! Eu am folosit un pachet de unt in loc de untura. Multumesc pentru acesta reteta super!
Draga Sorina ma bucur nespus ca îți place rețeta sica ți-am ieșit! Chiar aseară am copt și eu 4 tăvi și le-am făcut în 2 timpi și 3 miscari. Coca este într-adevăr foarte ușor de modelat și sunt incredibil de fragede și gustoase. Pupicei și te mai aștept pe site!
Aseara le-am facut. sunt extraordinare. Am doar o intrebare, credeti ca se pot congela daca am nevoie sa le fac in cantitate mai mare pentru o nunta? Sau se va strica gustul lor? Daca se pot congela, va rog spuneti-mi cind ar fi mai bine, inainte sau dupa coacere…. Apreciez orice raspuns. Multumesc
Cred ca se pot congela,nu vad de ce nu s-ar putea…. Dc pâinea și cozonacul se congeleaza să se păstreze proaspete, și cornulețele se vor păstra la fel! Pupicei și spor!