Ingrediente: pentru 30 de biscuiti
60 gr faina alba
170 gr faina integrala
1 lingurita praf de copt
un plic zahar vanilat
120 gr unt la temperatura camerei
60 gr zahar tos
60 ml lapte dulce
Mod de preparare:
- Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron.
- Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam.
- Adaugam laptele rece si omogenizam pana cand coca nu se va mai lipi de maini. Aluatul este tare si fraged si trebuie sa aiba o consistenta maleabila.
- Daca nu il putem intinde, mai adaugam o lingura de lapte! (ca sa il putem intinde cu facaletul).
- Presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 5 mm, in care vom taia forme rotunde de cca 6cm diametru. Eu am folosit un pahar mai micut.
- Incalzim cuptorul la 180 ºC si pregatim o tava cu hartie de copt.
- Asezam biscuitii in tava si ii intepam cu o furculita.
- Ii coacem cca. 15 – 20 de minute pana se rumenesc usor.
Sunt deliciosi si merg foarte bine langa o cafea sau un pahar cu lapte!
Pofta buna!