Biscuiti digestivi

Print pagePDF pageEmail page

biscuiti digestivi

Ingrediente: pentru 30 de biscuiti

60 gr faina alba

170 gr faina integrala

1 lingurita praf de copt

un plic zahar vanilat

120 gr unt la temperatura camerei

60 gr zahar tos

60 ml lapte dulce

Mod de preparare:

  • Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron.
  • Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam.
  • Adaugam laptele rece si omogenizam pana cand coca  nu se va mai lipi de maini. Aluatul este tare si fraged si trebuie sa aiba o consistenta maleabila.
  • Daca nu il putem intinde, mai adaugam o lingura de lapte! (ca sa il putem intinde cu facaletul).

IMG_7876

  • Presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 5 mm, in care vom taia forme rotunde de cca 6cm diametru. Eu am folosit un pahar mai micut.
  • Incalzim cuptorul la 180 ºC si pregatim o tava cu hartie de copt.
  • Asezam biscuitii in tava si ii intepam cu o furculita.

IMG_7877IMG_7878

  • Ii coacem cca. 15 – 20 de minute pana se rumenesc usor.

biscuiti

Sunt deliciosi si merg foarte bine langa o cafea sau un pahar cu lapte!

Pofta buna!

bisc.

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.