Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”

Print pagePDF pageEmail page

IMG_1364

Pe caldurile astea eu cred ca un desert racoros si rapid merge de minune! Am combinat doua creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios care la prima vedere parca-i un parfait!

Ingrediente: 6 portii

1 l lapte

360 gr zahar

120 gr amidon

6 galbenusuri

500 ml frisca

+ 300 pentru ornat (optional)

3 lingurite cafea solubila (nes)

vanilie

un praf de sare

zahar  (pentru frisca de ornat)

IMG_1359

Mod de preparare:

Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.

Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se dizolve bine apoi adaugam 3 galbenusuri frecate putin cu un praf de sare.

Cand laptele s-a infierbantat, il adaugam in fir subtire peste laptele cu amidon si galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si mestecam continuu pana cand  crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.

Acoperim crema cu o folie alimentara si o dam la rece. Cand s-a racit, incorporam frisca batuta tare si punem un strat in cupele pregatite pentru desert.

Pentru crema de nes, procedam la fel ca si la crema de vanilie, doar ca, atunci cand amestecam cei 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.

Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).

La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).

Se tine la frigider pana in momentul servirii!

Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!

Pofta buna!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”

  1. June 27, 2013 at 4:56 pm

    Cat de bun o fi…Yamiiii!!!

    1. Gabriela
      Gabriela
      June 29, 2013 at 12:34 am

      e super bun! sa stii ca desertul asta s-a nascut dupa ce am facut niste eclere si mi-a ramas crema 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.