Guacamole este un dip facut din avocado foarte bine copt. Se serveste cu chipsuri de porumb (Tostitos) sau alte feluri de chipsuri, chiar cu paine prajita sau biscuiti sarati.
Se poate face iute sau se pot adauga si rosii taiate cubulete (de la care se curata miezul cu seminte), dar acestea numai in momentul servirii, deoarece lasa apa si dipul se va inmuia.
Ingrediente: (pentru un castronel potrivit) – ajunge pentru 4 persoane
4 avocado bine copti
zeama de la o lamaie
sare dupa gust
1 ceapa mica rosie
cateva fire de coriandru verde (cilantro)
1 ardei iute (jalapeno) sau fulgi de ardei uscati (dupa gust)
Mod de preparare:
Taiem avocado in doua si scoatem samburele. Scoatem continutul acestuia cu ajutorul unei lingurite si il punem in robotul de bucatarie. Eventual doar intr-un acastron si il pisam cu furculita. Eu il pun in robot si il fac pasta.
Adaugam sarea (aprox. 1/2 lingurita), sucul de la o lamaie stoarsa si mixam sa se incorporeze.
Tocam ceapa marunt si coriandrul si le adaugam in pasta de avocado.
Optional se pot adauga fulgi de ardei iute (un varf de lingurita) sau ardei iute proaspat tocat marunt.
Se serveste cu placere alaturi de un pahar de vin rosu si nelipsita branza (cascaval). Mexicanii fac acest dip la care asociaza o pasta de fasole (gen fasole batuta, la care nu se adauga decat ulei). Este minunat si foarte sanatos!
Pofta buna!