Pateu de casa

Print pagePDF pageEmail page

IMG_7503

Ingrediente:

400 gr ficat de pui

100 gr unt

cimbru

sare

piper

o ceapa mica

100 ml vin alb

Mod de preparare:

  • Spalam ficatul si il punem la fiert in apa rece. Cand a dat intr-un clocot, aruncam apa, il spalama si il punem din nou la fiert.
  • Cand este gata, il punem in robotul de bucatarie (sau il dam prin masina de tocat sau il strivim bine cu furculita) si il maruntim foarte bine.

IMG_7492

  • Adaugam untul la temperatura camerei si mixam, apoi adaugam sarea, piperul si cimbrul dupa gust. Eu am pus cimbru doar cat am luat intre doua degete.
  • Calim o ceapa mica in 3 linguri ulei si o stingem cu 100 ml vin alb. O adugam si pe aceasta ficatului si mixam pana la omogenizare.

IMG_7495IMG_7496

Este extraordinar de aromat si de bun, de acum incolo nici nu mai cumpar pateu din comert, nu se compara gustul iar cine doreste un pateu mai bio, aceasta este reteta :-), daca aveti ficat de la gaini de casa, atunci este ideal!

IMG_7507

Pofta buna!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.