Click here for English version!
Cea mai usoara prajitura si cea mai gustoasa! Este atat de gustoasa incat nu iti vine sa crezi! Nu mai zic cate ingrediente are! Adica 4! Haha, nu-i asa? Multumesc Danuta, prietena mea cea draga pe care am intalnit-o acum cateva luni in Canada si care este o dulce , la fel ca si prajitura aceasta minunata!
Inca ceva, aceasta prajitura are acelasi gust (poate si mai bun) decat celebra prajitura “Alba ca zapada”, numai ca se face in 15 minute! Succes gospodinelor, o sa imi multumiti sigur pentru reteta!
Ingrediente: pentru o tava dreptunghiulara de 20cm/30cm
- 2 pachete biscuiti pettit beurre sau alti biscuiti simpli si fragezi
- o conserva lapte condensat (300ml)
- 500 ml frisca lichida
- 2 lamai (coaja si sucul)
- 1 lingurita esenta vanilie
- fructe confiate sau coaja de portocala/lamaie confiata (optional)Mod de preparare:
- Se pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2 lamai, vanilia si coaja rasa de lamaie. Mai mixam pana la incoroprare apoi asezam cate un strat de biscuiti in tava, punem un strat de crema, iar un strat de biscuiti si deasupra alt strat de crema. Nivelam frumos suprafata prajiturii si o ornam cu coaja de citrice confiata sau chiar cu cacao!
- Daca va place, puteti pune si in crema coaja de portocala sau lamaie confiata! Este extraordinar de parfumata si de buna!
- In reteta originala , prajitura nu contine fructe confiate in crema si se pudreaza pe deasupra cu cacao! Oricum ar fi, este o nebunie! Si va slaveaza si de a coace foi pe fundul tavii daca aveti pofta de o “Alba ca zapada” rapida ;-).
- Prajitura se tine neaparat la frigider cel putin 3-4 ore ca sa se inmoaie. Sa aveti un an nou minunat!
Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti
The best and the easiest lemon cake you will ever eat! With just 4 ingredients and is done in 15 minutes! Enjoy!I m sure you will love it! 😉
Author: gabriela cuisine
Recipe type: desert
Cuisine: Romanian
Ingredients
- 1 rectangular tray (9/10 inches)
- 2 packages tea biscuits
- 1 can condensed milk
- 500 ml whipping cream
- 2 lemons
- 1 tsp vanilla extract
- citric peel (optional) from Bulk store
Instructions
- Put in a bowl whipping cream together with condensed milk.
- Mix well until becomes fluffy and it has a good consistency to be spread.
- Add the lemon juice from the 2 lemons, vanilla extract and the lemon rind. Mix until incorporated then put one layer of tea biscuits in the tray, one layer of cream, then another layer of biscuits and another layer of cream.
- Decorate with lemon rind (fruits from Bulk store) or even with cocoa.
- Keep refrigerated at least 3-4 hours before serving. The tea biscuits needs to soften!
- It is amazingly delicious!
- Enjoy!
Si eu am copt la foi de m-am saturat!La multi ani!
La multi ani și ție draga mea! Dacă ai știi cat de fericită sunt pentru rețeta asta…. :). Te salvează efectiv! Pupici