Click here for English version!
Va prezint o salata super delicioasa, fresh, cu note orientale de mango si aromata cu coriandru verde si lime. Daca doriti sa impresionati la o masa festiva sau chiar pentru o cina romantica, nu ezitati sa o preparati! Este cat se poate de simplu si rezultatul este nemaipomenit. Pofta buna!
Ingrediente:
500 gr creveti (proaspeti sau congelati)
2 avocado bine copti
1 ceapa rosie mica (sau 3-4 fire ceapa verde)
2 mango bine copti
1 lingurita zahar
2 limete (lime) sau 3 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei
1 lingurita chilli proaspat tocat sau 1/2 linguita fulgi de chilli
sare dupa gust
cateva fire coriandru verde (se poate inlocui cu patrunjel…totusi gustul nu va mai fi la fel)Mod de preparare:
- Crevetii congelati si decorticati (asa am avut eu) ii oparim sau ii tragem la tigaie pana se albesc usor, cca 3-5 minute, nu mai mult, altfel isi pierd din proprietati si devin gumosi.
- Daca aveti creveti proaspeti sau congelati si nedecorticati, se oparesc iar apoi se curata de invelisul chitinos. Pentru mai multe detalii cum se curata crevetii gasti aici
- Curatam fructele de mango, le feliem, si apoi le taiem cubulete.
- Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele, apoi, cu ajutorul unui cutit, taiem fasii subtiri in interior si cu ajutorul unei lingurite, scoatem miezul cu grija.
- Coriandrul si ceapa verde (rosie), le tocam marunt si le punem in bolul de salata.
- Stoarcem limetele iar sucul acestora il amestecam cu o lingurita de zahar si cu uleiul.
- Presaram sare peste creveti si ii amestecam cu restul de ingrediente.
- Daca va place mai picant, adaugati si chili tocat marunt sau fulgi de chili deshidratati.
- Se consuma imediat! Este un deliciu parfumat. Combinatia de mango si coriandru verde este minunata, ii confera un iz proaspat si oriental.
Shrimp salad
Prep time
Cook time
Total time
Fresh and aromatic, this salad can impress your guests in seconds or you can prepare it for a romantic dinner, why not!
Author: gabriela cuisine
Recipe type: Entree
Serves: 6
Ingredients
- 3 tablespoons fresh lime juice
- 2 tablespoons grapeseed or vegetable oil
- 1 tablespoon sugar
- 2 large firm-ripe mangoes (2 lbs. total)
- 2 medium firm-ripe avocados (1 lb. total)
- ⅔ cup each thinly sliced green onion and chopped cilantro
- 1 tablespoon minced fresh hot red or green chile (or ½ tsp. dried red chile flakes)
- 1 pound (70 to 110 per lb.) peeled cooked shrimp
Instructions
- In a large bowl, whisk together lime juice, oil, and sugar until sugar dissolves.
- Boil shrimp for about 3-4 minutes then drain them. You can cook them also in a wok.
- Dice mangoes and avocados into ¾-in. cubes; add to bowl. Add green onion (or red onion), chopped cilantro, chilly flakes, and shrimp. Mix gently.
- Serve or cover and chill for up to 1 hour.