Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Print pagePDF pageEmail page

Click here for English version!

IMG_7480Vreti un tort festiv si extrem de simplu de facut? sa nu mai spun cat de delicios este, foarte delicat, potrivit de dulce, nu se insiropeaza, iar decoratiunile vi le puteti alege voi. Eu l-am ornat cat mai simplu, cu ciocolata alba si neagra taiata aschii.

Ingrediente: diametru 24 cm

Blat

Folositi aceasta reteta: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/

Daca nu vreti sa munciti prea mult, puteti cumpara un blat de tort din comert sau puteti face un blat simplu de pandispan cu reteta de aici, dar acestea din urma vor necesita insiropare.

Eu folosesc marca Betty Croker in Canada, si sunt foarte multumita de consistenta blatului.

Sirop: optional

din 400 ml apa, 200 gr zahar, estenta de rom si coaja de portocala.

Crema:

  • 200  ciociocolata alba
  • 450 gr mascarpone
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 300 ml frisca lichida (neindulcita, cu 35% grasime), se poate folosi si frisca vegetala
  • 10 gr gelatina

Pentru ornat:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 ml frisca

IMG_7497Mod de preparare:

Dupa ce pregatim blatul, il taiem in 3 straturi (sau chiar 2, depinde de cat de inalt il vreti).

Pentru crema procedam in felul urmator:

  • Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a absorbit toata apa, o dizolvam pe bain marie (sau o incalzim 20 de secunde la microunde)
  • Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei tel in forma de para, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca si crema devine lucioasa.
  • O lasam sa se racoreasca putin si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana se incorporeaza in crema complet.
  • Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos (doar cateva secunde) apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata (pe care l-am racit cel putin 10 minute in frigider) si amestecam pana devine o crema omogena si destul de tare incat sa o putem intinde pe blaturi. Nu trebuie mixat foarte mult ca sa nu se taie crema.

Note: Nu lasam amestecul de frisca si ciocolata prea mult in frigider, gelatina poate intari crema, si face cocoloase in momentul in care vrem sa o amestecam cu branza mascarpone. Se raceste atat cat sa nu fie la temperatura degetului, apoi o incorporam in branza mascarpone.

Punem crema intre blaturi iar deasupra (daca am taiat 3 straturi de blat) ornam cu frisca (cca 250 ml am folosit eu) si apoi am taiat ciocolata si am aruncat-o peste tort. Se pot face trandafiri din frisca, putem eventual sa coloram o parte din frisca in roz si sa decoram cu trandafiri, sau chiar putem pudra cu cacao si ciocolata, ideea este sa va folositi imaginatia si sa ornati cum va place voua mai mult!

Eu va urez un 2015 mai bun, mai vesel, cu multe realizari, clipe frumoase petrecute alaturi de cei dragi si multa sanatate si iubire in suflet!

“La multi ani”IMG_7479


5.0 from 1 reviews
White chocolate cake/Tort cu ciocolata alba si mascarpone
 
Prep time
Cook time
Total time
 
This cake is simply delicious, not too sweet, extremely delicate, easy to make and just gorgeous for an anniversary or for any holiday!
Author:
Recipe type: desert
Cuisine: canadian
Serves: 12
Ingredients
  • Betty Croker cake mix for the sponge
  • For the cream:
  • 450 gr mascarpone cheese
  • 300 ml whipping cream
  • 1 tsp vanilla extract
  • 10 gr granulated gelatin
  • For decorating:
  • 100 gr (3 oz) white chocolate
  • 100 gr (3oz) dark chocolate
  • 250 ml whipped cream (1 cup)
Instructions
  1. For the sponge fallow the directions on the package.
  2. For the cream, heat the 300 ml whipping cream (on low heat) in a sauce pan till about to boil. Add white chocolate and stir well until combined and glossy, using a whisk.
  3. Hydrate the gelatin in 50 ml lukewarm water. When the gelatin absorbed all the water, heat it 20 sec. in the microwave to dissolve.
  4. Let the white chocolate mixture to cool down, then add dissolved gelatin and stir well to combine. Cool it in the fridge for about 10 min. (not more, it will make lumps because the gelatin will harden the cream).
  5. Mix mascarpone cheese to soften for about 10 seconds ten add the chocolate mixture and beat it with an electric mixer until tick enough to be spread on the sponge cake.
  6. Cut the sponge in 3 layers then spread the cream evenly.
  7. To ornate, use whipped cream (1 cup) then sprinkle white and black chocolate all over the cake.
  8. Enjoy! It is delightful!
  9. Happy New Year!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Tort cu ciocolata alba si mascarpone

  1. Diana
    December 29, 2014 at 10:38 am

    Cat este de mistoooooooooooo …
    Sa ai un an 2015 , perfect (de vreme ce esti in Canada , nici nu va putea fi altfel)

    LA MULTI ANI , Gabriela !

  2. ana dutu
    January 12, 2015 at 6:03 am

    Cata ciocolata la crema?

    1. Gabriela
      January 16, 2015 at 3:31 pm

      200gr ciocolata alba
      Îmi cer scuze pentru neatenție!

  3. ana
    January 18, 2015 at 1:25 pm

    L-am facut pana sa primesc raspunsul,si da ,am pus 200g ciocolata alba.Sa ai un an bun!

  4. vio barbu
    July 23, 2015 at 12:29 pm

    Buna!

    Vreau sa fac si eu maine acest tort pentru ziua iubitului si nu prea am talent in ale gatitului :D. Pentru blat (reteta de chec cu lamaie) ce tava trebuie sa folosesc, cam care ar fi diametrul potrivit? Pot sa folosesc hartie de copt si sa nu mai ung cu ulei? Mi se pare mai sigur cu hartia de copt. Merge si cu ceva mai multa gelatina? Am incercat de doua ori creme cu gelatina si nu s-au intarit..
    Imi cer scuze pentru avalansa de intrebari, dar gatitul imi da emotii si chiar vreau sa iasa ceva frumos. Multumesc!

    1. Gabriela
      July 23, 2015 at 12:39 pm

      Buna Vio,
      Reteta de blat se poate face intr-o forma de 24-26cm, blatul va iesi foarte fraged si umed si nu trebuie insiropat. Poti face un blat simplu de pandispan din 6 oua (6 faina si 6 de zahar) care bineinteles va trebui insiropat (reteta pandispan aici: http://gabrielacuisine.ro/tort-cu-mousse-de-iaurt-si-fructe-de-padure/).
      Poti folosi cu incredere hartie de copt, eu folosesc mereu! Dar sa ungi marginile formei cu unt. Eu pun hartie numai pe fundul formei. Detaliile astea sunt si in reteta 😉
      Poti folosi 12 gr gelatina, crema nu este moale, pt ca folosim branza mascarpone care o face mai solida. Cam atat! Succes! sa imi spui cum ti-a iesit!
      PS: ciocolata alba sa fie de f buna calitate, gelatina se topeste dupa hidratare (incalzita la microunde 25 sec.)
      Pupicei

  5. Holban Marta Andreea
    October 7, 2016 at 4:48 pm

    Am folosit aceasta crema la un tort pentru nunta si a avut mare succes 🙂 blatul a fost unul umed de ciocolata si s-au potrivit perfect. Multumesc mult pentru reteta!

    1. Gabriela
      October 7, 2016 at 4:49 pm

      Minunat! Ma bucur tare mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human! *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.