Click here for English version!
ย Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug!
Este un chec foarte usor de facut, putin umed, iar cu fructe este nemaipomenit. Reteta o am de la Raluca Balogh careia ii multumesc mult!
In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!
Ingrediente 2 checuri (forme mai mari):
8 oua
400 gr zahar
o lamaie
350 gr faina
180 ml ulei
1 praf de copt
1 praf de sare
300 gr cirese amare fara samburi
1 lingura de faina pentru cirese
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat.
Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie.
Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul.
Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.
Preincalzim cuptorul la 180ยบC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt.
Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra.
Se coace pana cand trece testul scobitorii.
Este deosebit de parfumat si delicios!
Pofta buna!
- 8 eggs
- 400 gr caster sugar
- 350 gr all purpose flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 1 lemon
- 180 ml oil
- 300 gr black cherries or regular cherries
- 1 tbsp flour for dusting the cherries
- Preheat the oven at 380 degrees F.
- Separate the egg whites from yolks and mix them well with a pinch of salt.
- add the sugar and mix well until dissolved.
- In a separate bowl, mix together the egg yolks with oil until creamy then add the lemon zest and the juice from the lemon.
- add this mixture to the whites and stir well until combined.
- Sift the flour and baking soda and add it to the batter gradually, mixing with a spatula or with a whisk from bottom up.
- bake it until a toothstick comes out clean.
- Enjoy!
Am venit sa iau o feliuta de chec ca nu am nimic dulce. Foarte bun!
Este foarte bun Rocsy! aluatul e unul pufos, cand l-am pus in tavi era ca o spuma!
arata intr-un maaare fel…zici ca-mi cade felia pe tastatura…ce poze!! bravos ๐
Multumesc!!!!! ma bucur ca iti plac pozicile! Pupicei!
Nice job, itโs a fantastic post. The info is good to know!
arata fenomenal! nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? sau poate te-ar interesa un schimb de bannere…
o voi face si eu cu mare drag, daca esti de acord!
Your cake looks amazing. Love the idea of using black cherries.
I am glad you like it! Hope that you will make it once ๐ and hope you will visit me again Heide!
vai, ce bunatate…iar eu ador ciresele negre; atat doar ca n-am mai mancat asa ceva din copilarie:(
Eu le-am adunat din spatele casei :-), e un parc in spatele casei si sunt tot felul de pomi fructiferi pe acolo, asa ca am fost la cules cirese intr-o zi ๐